Terug naar weekends 2003

Weekend Arendonk 20 tot 22 juni 2003.

 

Huifkarrentocht:  

Vrijdagnamiddag mochten we al vroeg op de boerderij aankomen. Ieder stelde zich op waar hij het best vond, in de zon of de schaduw ofwel onder de hangaar! Voor de liefhebbers was er een fietstocht langs het kanaal en door de bossen van een 14-tal km. De wandelaars stelden zich tevreden met enkele kilometers minder.

’s Avonds, in de cafetaria kwam de stemming er al vlug in, (natuurlijk we hadden gratis bonnetjes voor de drank). De tongen kwamen los en iedereen vertelden waar ze dit jaar al waren geweest en waar de volgende reis naar toe gaat.

De zaterdagmorgen was er al grote bedrijvigheid op de boerderij; de huifkarren werden gereed gemaakt en de mooie stoere, Ardeense trekpaarden opgetuigd. Velen wilden dan ook samen met de paarden op de foto staan. We werden verdeeld over drie huifkarren. De kinderen mochten vooraan op de bok naast de koetsier, ze straalden van geluk. Weg waren we, hotsend door veld en bos. Onze eerste stop is aan Taverne”Den Ouwe Brandtoren”. Het is prachtig weer en de verfrissing is meer dan welkom. Er zijn er ook die liever een appelstroedel met vééél slagroom nemen! Terug op de kar, de stemming komt erin; het kan ook niet anders, de verfrissing was voor het grootste deel “Leffe”. In de kar werd er dan ook duchtig op los geklopt, (op de dazen wel te verstaan). Rond de middag werd er gestopt bij een pick-nickplaats in het bos. Eten en drinken werden uitgeladen en op de tafels geplaatst. Iedereen mocht aanschuiven voor brood en beleg, er werd gesmuld tot alles op was. We konden terug vertrekken; de kinderen werden eens op de paarden gezet en ze kregen de teugels in handen om te mennen. Iedereen genoot van de rit. Onze 3de stop was aan een manège om onze dorst te lessen natuurlijk. Spijtig, men had hier geen appelstroedel met slagroom. De kinderen die wilden mochten hier een ritje op een pony maken. Om 18 u. waren we terug op de hoeve.Wel wat stijfgezeten, maar we waren tevreden van de mooie tocht en het mooie weer.

Veel vrije tijd werd ons niet gegund. Om 19 u30’ mochten we al aanschuiven voor de uitgebreide barbecue. Die deze middag wat weinig vlees hebben gehad, konden het gerust nu compenseren. De stukken vlees werden niet geteld; groenten en frieten waren er in overvloed. Na dit uitgebreide maal volgde er nog ijscreem die we zelf mochten scheppen en ook hier werden de bollen niet geteld. Dan kwam de koffie of thee. Jongens, jongens wat hebben we gesmuld! !

Zondagmorgen: we moeten de hoeve verlaten en de parking vrijmaken voor de volgende bezoekers. We plaatsen ons allemaal dicht bij elkaar aan de ‘Toremansmolen’. We splitsen ons in drie groepen. De ene bezoekt de molen, de andere twee gaan naar het ‘Heemmuseum’. Nadien wordt er gewisseld. Als we dit alles gezien hebben, worden we uitgenodigd voor een stuk ‘streekvlaai’ met koffie of thee.

Daarna volgde de sluiting. De inrichters Eddy, Josephine, Willy en Lisette worden bedankt voor het mooie en goedgevulde weekend. Er kwam ook nog een warm applaus voor Josee Verslegers die vandaag jarig was.

Dank u wel en tot de volgende keer.

 

Georges en Georgette uit Lochristi  

Terug naar boven