Terug naar weekends 2003

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beersel 7-9 februari 2003

 Met 28 eenheden - jammer van de zieken die moesten afhaken – kwamen de Zwervers naar Beersel voor een romantisch, fit en gezond weekend. Deze 3 bijvoeglijke naamwoorden lieten echter niet vermoeden wat we die vrijdag zouden meemaken.

De Zwervers Leuven hebben naast de bestaande Goede Vrijdag, vrijdag de 13de, vrijdag visdag, een nieuwe vrijdag uitgevonden ….. PLATTE VRIJDAG. Inderdaad, wat maakte men in het kaasbedrijf? PLATTE kaas, waarin gingen we ’s avonds wandelen? in de PLATTE modder, wat kregen we mee als verlichting? theelichtjes in flessen van PLAT water. Het enige wat nog ontbrak was dat we ’s avonds gezellig wat zouden drinken in “de PLATTE Pruim” i.p.v. in “De Oude Pruim” “De Oude Pruim” klinkt misschien niet aanlokkelijk, maar de sfeer was er des te gezelliger. Wendy en Luc verzorgden de presentatie en verduidelijkten het weekendthema: “fit en gezond, met een vleugje romantiek” We kregen nog een inventief gemaakt aandenken, wat maken die mensen er hun werk van. Het programmablaadje was trouwens ook al een streling voor het oog. Je merkt zo dat de makers het met plezier samen gecomputerd hebben.

Zaterdagmorgen stond iedereen “stevig geschoeid of gelaarsd” klaar voor de dagwandeling. Wie weet wat had Marcel nu weer voor ons in petto? Maar deze ervaren gids bleek een teergevoelig iemand te zijn. Hij was zo attent geweest – wie weet wanneer – om in het begin van de wandeling de modder met zand en wat verder met houtsnippers te verdoezelen. Dat hij het hele wandeltraject niet heeft kunnen behandelen vergeven we hem graag.

In de “Herisemmolen” ondervonden we nog maar eens in welke omstandigheden onze voorouders hebben moeten werken. Bij dergelijke bezoeken treft me steeds weer de vindingrijkheid van onze voorouders om met het aanwenden van de natuurelementen (water,vuur) hun voordeel te doen.

Na een paar stevige boterhammen met ham, kaas of omelet konden we onze staptocht verder zetten, met als ultieme motivatie de proeverij in de ambachtelijke brouwerij “De Drie Fonteinen”, daar kregen we eenzelfde verhaal te horen als in de kaasmakerij: wie op een ambachtelijke, eerlijke manier met voeding bezig is, krijgt met de wurggreep van de wetgever te maken. Gelukkig zijn er nog eigenzinnige doorduwers die hun idealen niet zo maar laten kapot maken.

Thuis volgde een uurtje PLATTE rust en dan naar “De Oude Pruim” voor een hopelijk jong konijntje.

Of het jong was kon je niet zien, want het snoetje ontbrak, maar mals was het alleszins. En begeleid van een rood druivensapje uit het magische jaar 2000 …. lekker.

Zondagmorgen stonden de Zwervers weer stapklaar om het kasteel van Beersel te veroveren. Een enthousiaste gids wijdde ons in, in de geheimen van de waterburcht, waarvan Suske en Wiske al vroeger op de hoogte waren. Zij waren nu niet aanwezig en Lambiek ook niet, maar die hadden we zaterdag al “gezien”

De wandeling heen en terug verliep vlot, maar was hier en daar, ondanks de hellingen, toch wel PLAT, Marcel zijn houtsnippers waren waarschijnlijk op.

Op de afscheidsreceptie, een heerlijk drankje en - stukjes “boudin”, geoffreerd door  de “oude pruim”-, een Monchérieke en een chocolaatje door jonge Wendy en Iris. De rode draad – een vleugje romantiek – liep door tot in de kleinste détails, rode cherubijntjes, witte hartjes, rode ballonnen, een rood hartje op de voorruit ’s morgens, het rode drankje op de receptie  …. Goed gevonden.

Bedankt alle werkers voor hun inzet, proficiat en om in de heersende sfeer te eindigen: jullie zijn schatten, een dikke kus van

 Guido en Mieke

Terug naar boven