Terug naar weekends 2003

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leopoldsburg op 10, 11 en 12 oktober 2003. 

10 oktober : met wat regen onderweg en af en toe zon hadden we twee uur nodig, door ’t intense verkeer, om vanuit Rumst Leopoldsburg te bereiken. De wegbeschrijving was prima.

We werden om 19 u 15’ vriendelijk ontvangen met de mededeling: ge moet om 19 u 30’ in het cafetaria zijn voor koffie met taart !!!

Dat begon al goed…..

Limburg is gekend om zijn vlaaien, maar het was een Brabants product. Lekker was het in ieder geval; de start van een gezellige avond. 

Op 11 oktober stonden we om 8 u 45’ al gelaarsd en gespoord. Om 9 u werden we opgehaald door 3 oldtimer-legervoertuigen. Onwennig klommen we erin via een laddertje, wat voor de nodige hilariteit zorgde. Onder de huif, in de kille morgen reden we naar ’t Kamp van Beverlo voor een bezoek aan het museum voor een geanimeerde rondleiding met een op-rust-gestelde pantserofficier. 

Na een wandeling met uitleg van de ‘buitengids’ terug de vrachtwagen op en naar de kantine voor een soldatenmaaltijd in gamellen en met bestek gaande van 1951 tot 1984.

Deze ‘originele maaltijd’ bestaande uit :

Tomatensoep met deegwaren

Wortelpuree met worst en een lekkere ongekende saus

Een rijstpapje als dessert  plus een drankje naar keuze

Het smaakte voor iedereen lekker. 

Terug de vrachtwagens  en het terrein op langs de pantserschool  en schietstanden naar het vliegveld. Een drank was meer dan welkom op het terras van de aëroclub. Enkele vliegtuigjes kozen het luchtruim onder een flauw zonnetje. 

Weer de vrachtwagen op om ons naar de begraafplaatsen te begeven en ook naar de plaats waar mensen, door de Duitsers, werden gefussilieerd tijdens de tweede wereldoorlog.

Daarna vielen we op een bivak van rekruten, op oefening. We spraken met ‘onze jongens’ in veldkledij en gecamoufleerd, onder het genot van een “Kampjenever”. Deze rekruten waren twee maand in dienst.

Toen voor het laatst gedropt werden, was het 17 u 30’ en we stonden terug op ons vertrekpunt. 

Om 19 u 30’ zaten we in het parochiehuis voor een heerlijk ‘Koud Buffet’ en kregen bonnetjes voor drank. Tot…. de laatsten er de brui aan gaven omstreeks 23 u.

Rustige, windloze nacht onder de sterren. 

Op 12 oktober wekte het klokje van het kerkje ons om 8 u. Om 10 u, ‘t was nog kil, maar de zon straalde en er was geen wind. Ideaal wandelweer dus. Met een gids naar het Kanaal van Beverlo tot bij de jachthaven van Leopoldsburg.

Rond de middag werd het weekend afgesloten onder ’t genot van een drankje met een stuk cake. 

In naam van alle deelnemers dank ik de organisatoren voor hun inzet. Het was een fijn, interessant weekend. Het eten en de drankjes waren prima. De sfeer was vriendelijk en kameraadschappelijk!  Wat wil je nog meer !

Proficiat!

                                                       Gilberte en Leo Van Loock.

Terug naar boven