terug naar weekends 2004 

Feestweekend in Zaventem

Voor de afsluiter van het jaar 2004 hadden Iris en Luc met hun ploeg nogmaals alle registers opengetrokken.  Vijftig motorhomes lieten zich dan ook verleiden om er vanaf vrijdagmiddag bij te zijn… De vroege vogels konden de VRT bezoeken.  De reisweg naar de Reyerslaan was zorgvuldig bestudeerd omdat we in colonne de verplaatsing zouden maken… op het eerste zicht niet eenvoudig, toch viel dat manoeuvre best mee.  Een politiewagen die toevallig op het drukste kruispunt aanschoof, werd door Luc ter plekke ingehuurd om die oversteek veilig en vlot te doen verlopen. Op de VRT toonde een lieve dame met grijze krullen ons Het Huis.  Met zijn 20 km aan gangen, moet je wel iemand hebben of je loopt beslist verloren!  Bij de volgende “FC De Kampioenen” zullen we alvast het decor met andere ogen bekijken. De vriendelijke ontvangst in de studio van radio Donna, waar we even life op antenne mochten, zal bijblijven.  Tussendoor vingen we een glimp op van Jan Leyers en Sabine ?  Jawel heren, Sabine  Haegedoren…

's Avonds passeerde het zwerversjaar 2004 op het scherm.  Hiervoor had Julien al zijn fantasie en computerkennis aangesproken, zodat we nogmaals konden nagenieten van de weekends.  De reportages, samen met een glaasje, maakten de tongen los. 

Zaterdagmorgen nam Willy ons mee naar de rand van het vliegveld.  We hoopten massa’s laagvliegende vliegtuigen te zien, maar die kwamen maar niet… en wij die vreesden voor onze slaap… of hadden we pech en kregen anderen nu de volle laag ergens anders rond Brussel ?

’s Namiddags was iedereen onder de indruk van het professionele werk van de Zaventemse brandweer.  Onze gidspompier van dienst leidde ons rond in hun modern en kraaknet complex.  Met veel bravoure legde hij uit hoe de brandweer vandaag de dag functioneert.  De inwoners van Zaventem kunnen er gerust in zijn.

Zoals de traditie het wil, werden we ’s avonds door het bestuur en de freelancers verwend met een feestelijke maaltijd. Een vioolspeler die in zijn vrije tijd hespen uitdeelt, maakte indruk met zijn worstje…Tot in de vroege uurtjes werd er gefeest.  

Zondagmorgen mochten we aanschuiven in een weer kraaknette St.Maartenzaal voor de koffie met boterkoeken, waarna de inrichters hun activiteiten voor volgend jaar voorstelden.  De Zwervers Leuven slagen erin ons elke maand ergens anders onderdak te geven.  Niemand doet beter !  Daarna kon je reserveren.  De toeloop was groot, het enthousiasme nog groter, de plaatsen soms beperkt; sommigen vergaten zichzelf en het bestuur op de lijst te zetten...

In naam van iedereen dank voor dit puike weekend.  Voor en achter de schermen werd weer heel wat werk verzet.  Doe zo voort !  

Roland en Frieda.

terug naar boven