terug naar weekends 2004

WEEKEND GENT

Vrijdag : Toen ik met mijn zus en ouders aankwam op de camping gingen we naar het cafetaria voor een gezellig samenzijn.

Zaterdagochtend : namen we de bus om naar het centrum van Gent te gaan.  Op de bus was het gezellig, er werden mopjes verteld, ik had er een paar voor Pierre, ik vroeg hem het verschil tussen zichzelf en een wasmachine, hij kende het antwoord niet, “een wasmachine werkt op elektriciteit en gij op mijn zenuwen”.  Iedereen kon er hartelijk om lachen behalve Pierre.  Daar aangekomen gingen we het oudste gebouw bezoeken “het Gravensteen” (10 de – 12 de eeuw) door Filip van den Elzas na zijn terugkeer van een kruistocht in 1180 gebouwd in de trant van de Syrische kruisvaardersburchten. Nadat we dat bezocht hadden was het bijna middag en kregen we tijd om te eten en Gent al een beetje te verkennen.  Ik ging alvast met mijn zus en ouders een boottochtje maken met een gids.  We vertrokken aan de Graslei en bewonderden daar de gevels van de gilden en stapelhuizen.  Het tochtje ging via de Leie en Lieve tot aan de rabbottorens en terug.  Daarna hadden we al veel bijgeleerd over Gent, dan gingen we eten en nadien moesten we allemaal terug samenkomen voor de Sint-Baafs-Kathedraal. We zijn dan eerst naar beneden in de kathedraal naar de Crypte gaan kijken en dan boven naar o.a. een copie van het beroemde schilderij van de gebroeders Hubert en Jan Van Eyck (de aanbidding v/h Lam Gods)  het was in ieder geval de moeite waard. Daarna zijn we met de gids een wandeling in de stad gaan maken. We gingen o.a. naar het Vleeshuis, daar hingen aan het plafond hespen omhoog, we gingen verder langs het kinderen Alijnshospitaal ( 16 de eeuw), we passeerden de gendarmerie en deden een café aan.  Tenslotte ging ik toen in de Standaard Boekhandel de 4de serie van flikken halen, ik ben namelijk een grote fan, wist je trouwens dat veel fragmenten uit die serie in Gent opgenomen zijn ?  Daarna stapten we de bus op terug naar de camping.  We keken even naar de tv en toen gingen we gezamelijk eten, het was tomatensoep met balletjes en stoofvlees met frietjes en het dessert was een stuk taart.  Ik vond het in ieder geval lekker.  Dan nog een beetje gebabbeld en toen kroop ik onder de wol.

Zondagochtend : terug met de bus naar Gent-centrum, daar gingen we naar de rommelmarkt, ik met mijn ouders en zus hebben daar een mooi beeldje gekocht en een overal, we hebben toen nog even rondgekeken en dan terug met de bus naar de camping.   Daar zijn we allemaal in de cafetaria bijeengekomen om nog iets te drinken alvorens terug naar huis te keren.  Het was weer een SUPER weekend.

Bedankt aan de inrichters en alle andere zwervers en tot volgende keer.  

ELIEN (11 jaar)  

 

Wist ge : 

-        dat Roger en Betty ons een heel goede rondleiding gegeven hebben in Gent, hiervoor hartelijk bedankt ?

-        dat we Harry bedanken voor de lekkere oesters ?  Diegenen die er niet van geproefd hebben hadden natuurlijk ongelijk !

-        dat “Willy C.” uit eerlijke schaamte zijn groeven heeft dichtgemaakt, en nadien zijn “schup” heeft afgekuisd ?

-        dat we een prachtige wandeling gedaan hebben in het Natuurdomein rond de camping ?

Rita Guily ( ? jaar)

terug naar boven