Terug naar weekends 2004

Planckendael 20-22 februari 2004

 Voor ons het eerste weekend van het jaar dat we erop uittrekken met Vakantiegenoegens maar ook ons eerste weekend met ‘De Zwervers Leuven’.  Na aankomst op de parking van het dierenpark bleek dat hier toch al enkele bekende wagens stonden tussen de verzameling van motorhomes.

Eerste avond een wandeling door een donker traject naar een cafeetje in het centrum van Muizen.  Hier werd het weekend officieel geopend door inrichter Pierre.  Nog een pintje drinken en dan door de nachtelijke koude naar bed.

Zaterdagmorgen verzameling om 9.30u voor een geleid bezoek aan park Planckendael.  Terwijl we even wachten op onze gidsen kunnen we de bouwwerken van de ooievaars volgen.  Er zit structuur in het werk, ze werken in ploegen aan verschillende nesten tegelijk en zoals op iedere werf wandelt de opzichter van het ene werk naar het andere om aanwijzingen te geven.

De gids heeft heel wat te vertellen over de ooievaars.  We vernemen ook meer over de achtergrond van het park : onderhoud, verzorging van de dieren, voeding enz...  Rond 12.30u sluiten we dit bezoek totaal verkleumd af en zoeken we de gezellige warmte van ons kleine huisje weer op.

In de namiddag kan men opnieuw naar de dieren, maar wij besluiten met een kleinere groep een wandeling te maken in de omgeving.  Vrij toevallig komen we in het parochiecentrum terecht en maken hier kennis met een groep wielertoeristen.  Eén van hen blijkt pastoor Jan te zijn.  Hij is reeds 25 jaar pastoor in Muizen en is fier op het mooie parochiecentrum dat onder zijn leiding staat.  Hij leidt ons dan ook rond in het centrum.  Hij is zelf liefhebber van antieke en oude meubelen en dat is ook hier te zien aan de inrichting.  Dan gaat de rondleiding verder door de pastorie.  Hier ook weer mooi antiek meubilair.  Daarna komt de kerk aan de beurt.  Dit is een modern gebouw met een sobere maar stijlvolle inrichting.  Opmerkelijk is dat de architect van dit godsdienstig gebouw een atheïst was en dat er beelden en een mooie kruisweg te bewonderen zijn van de Vilvoordse kunstenaar Poot.  Deze laatste staat ook bekend als niet erg kerksgezind.  Zoals steeds was dit onvoorziene bezoek een mooie meevaller.

Terug aan de motorhomes gekomen werden we verrast door 4 nonnetjes met mannelijke trekken die de nieuwe wagen van voorzitter Luc inzegenden.  Dit was uiteraard reden genoeg voor Iris en Luc om ons op een drankje te vergasten.

Zondagmorgen werd er nog een mooie wandeling gemaakt door de natuur.  Tussendoor brachten we een bezoekje aan het huisje van ‘Natuurpunt’ in het Mechels broek.

Rond twaalf uur werd het weekend afgesloten met een drankje. 

Een mooi weekend, enkele mensen teruggezien, nieuwe zwervers leren kennen, een goed gesprek, een lachend gezicht ... een goed gevoel.

Tot ziens.

 Noël Heynickx

Terug naar boven