terug naar weekends 2005                    

 

Verslag  Weekend Roompot 

  Terwijl de meeste zwerfwagens nog aan hun winterslaap bezig waren, hadden de vroege vogels van de zwerversclub regio Leuven een bezoek gepland bij onze  noorderburen.

  Zeeland en de Roompot zijn voor velen een begrip. Kinderogen beginnen te glinsteren bij 

het denken aan dit     prachtige zwemparadijs. 

Natuurlijk  waren de waterratten in hun nopjes en kwamen meer dan aan hun trekken.

Toch heeft Zeeland nog meer te bieden en valt er heel wat te beleven.

Dat Nederland wat heeft met water, werd ons duidelijk gemaakt tijdens het bezoek aan "Waterland Neeltje Jans". Dit waterpark is op een kunstmatig eiland gebouwd.                        

Op deze plaats werden de meeste onderdelen van de reusachtige stormvloedkering gemaakt. Men is hier gemakkelijk een dag zoet, wil men alles bezoeken.

We bekeken er de tentoonstelling en daarna de film over de stormvloed van 1953. Ook vertoont men er een film over de bouw van de grote stormvloedkering.

                                   

Hier wordt duidelijk wat het gezegde betekent: "Ik worstel en kom boven". Een groot deel van Nederland ligt immers onder de zeespiegel. Alles wordt op een zeer  eenvoudige en duidelijke wijze voorgesteld.

Er zijn tentoonstellingen rond meerdere thema's die met het water en de zee te maken hebben, te veel om alles op  sommen.

Zo is de prachtige expo "de walviswereld" opgebouwd in een paviljoen dat de vorm heeft van een reusachtige walvis. Ook het bezoek aan de stormvloed- kering was zeer indrukwekkend.

Een bezoek aan "Neeltje Jans" is een aanrader!

  's Avonds konden de liefhebbers aanschuiven voor een buffet. Dat er duchtig gesmuld werd,  kunt u wel raden.

   

  Zondagmorgen stond om halftien de koffie klaar. Daarna vertrokken we voor een stevige wandeling onder begeleiding van onze Roompotgids. De tocht leidde ons  over strand en duinen in een prachtig natuurgebied.

  Even over de middag wachtte ons in het Terrascafé één of meerdere kommetjes dampende erwtensoep met worst, brood en beleg.

De waterratten vertrokken nog een laatste keer naar het zwembad. Wij hielden het bij het aanschouwen van het hele gedoe in het zwemparadijs.

  Rest ons nog de inrichters van dit weekend te bedanken.

  Het was super !!!

  Leo en Edgarda

 

terug naar boven