VERRASSINGSWEEKEND

28 tot 30 oktober

 

     Vóór 16 uur niet op de parking aankomen was er gevraagd!

Als gehoorzame zwervers kwamen we dus na 16 uur toe. In tegenstelling met andere weekends kregen we geen programma (anders zou het geen verrassingsweekend zijn, hé!) maar we werden wel in twee groepen gedeeld, de pompoenen en de heksen, en dat bleef zo voor het hele weekend. De meeste mensen werden echter gerustgesteld voor de zaterdag want er zou rekening gehouden worden met onze magen en ook met onze honden.

     Om 19 uur was de afspraak in de zaal, waar we door Bart en Joke ontvangen werden voor een heerlijke proeverij van witte en rode wijnen uit verschillende Europese landen. Bart heeft velen onder ons de wereld van de wijn leren kennen. Na deze interessante avond vertrok iedereen een beetje luidruchtiger naar zijn motorhome.

     ’s Morgens waren we om 9 uur paraat. Per groep vertrokken we met een minimum aan motorhomes. Onze bestemming was het Fort van Liezele. Na het zeer uitgebreid bezoek met gids kregen we soep en een broodje en weet je wel hoe? In een gamel zoals de soldaten (voor een half uurtje waren we ook even gamellenfretters).

     Terug op de parking kregen we per motorhome een pompoen, jawel, je raadt het goed, we mochten die uitsnijden in de vormen die we onder een aantal voorbeelden konden kiezen en met de ingewanden van de pompoen konden we nog een lekkere soep maken ook.

     Om 17 uur stonden we met onze pompoen (in een, voor deze gelegenheid, patattenzak gestoken) klaar voor onze “Halloween-wandeling”. 

      Onderweg kwamen we een bloedend spook tegen, alsook een héél sympathieke heks die ons uitnodigde voor een heksendrankje. De meeste genoten er enorm van en de terugkeer naar onze parking verliep dan wel een beetje luidruchtiger dan bij vertrek.

     Ondertussen was het donker geworden en mochten we aanschuiven aan tafel voor een lekkere maaltijd, klaargemaakt door Maria, Joséphine en Josée (met de technische hulp van de mannen), nl. pompoensoep (het recept vindt u verder in dit boekje), frietjes met stoofcarbonade, koffie en een koekje”. Hartelijk dank trouwens voor deze heerlijke maaltijd.

     Zondagmorgen vertrokken we weer met een gering aantal wagens voor het bezoek aan het streekmuseum de Zilverreiger in Weert, waar ons de mandenvlechterij uitgelegd werd, in deze streek vooral gemaakt met wilgen (wijmen) waarvan er een paar honderd soorten bestaan.

     We besloten ons bezoek met een “snotneus” of een “slijkneus” als afronding van het weekend.

     Op de parking namen we afscheid van elkaar na een paar woordjes van de organisators en van de voorzitter.

      Het was weer een fantastisch weekend om aan onze lange lijst toe te voegen.

     Bedankt aan de ganse ploeg en ook aan de familie van Josée. 

Rita.

     P.S. Wist ge dat er rond het Fort van Liezele een Vleermuizengang is waar de vleermuizen elk jaar geteld worden.