FEESTWEEKEND 

2 tot 4 december 2005

Vrijdag 2 december:

We rijden naar Mechelen voor het sluitingsweekend van Zwervers Leuven. Er staat zoals gewoonlijk weer heel wat op het programma. In de namiddag bezoeken we voetbalclub K.V.Mechelen. De kuisploeg was juist geweest, dus goed onze voeten vegen om in de VIP-room te mogen. We bezoeken de spelerslokalen en, ik die dacht dat voetballers altijd samen onder de  douche gingen…, nee, hier in Mechelen gaan 

ze samen in een grote badkuip!  Ook de buitentribunes worden bezocht, niettegenstaande het koude, regenachtige weer. François kan het niet laten om even de echte supporter uit te hangen, roepend en tierend, bijgestaan door een paar medesupporters.

‘s Avonds zitten we gezellig in de parochiezaal waar we een mooie voorstelling te zien krijgen van het afgelopen jaar (Bedankt Julien!). Ook nogmaals dank aan de organisatoren, want het was de moeite, die vele mooie reizen…

En nu het feestweekend… het doet me al goesting krijgen naar volgend jaar. Ik twijfel er niet aan dat ze ons weer gaan verrassen.

Iedere aanwezige krijgt nog een kleine attentie die zeer goed van pas komt en zo wordt het al vrijdagnacht.

Zaterdag 3 december:

Om 8 uur vertrekt de eerste groep naar de Mechelse veilingen in St Katelijne Waver. De langere slapers mogen tot 9.30 uur in bed blijven. We krijgen een zeer interessante uitleg over het reilen en zeilen op zo’n veiling, ‘van de grond tot in de mond’, zoals onze gids vertelt op een strenge en nogal stijve manier. Maar dankzij Pierre kwam er toch een glimlachje.

Na de rondleiding zijn we ervan overtuigd dat de Belgische groenten en fruit met het keurmerk zeer betrouwbaar, veilig en hygiënisch zijn.

We krijgen nog een tas koffie aangeboden en worden daarna afgezet bij ons eigen rijdend huisje, waar we een boke eten.

‘s Namiddags bezoeken we de Midzeelhoeve, een voormalige pachthoeve van de abdij Roosendael, die nu gebruikt wordt als groentenmuseum en waar nog steeds groenten worden gekweekt.

Het seizoen is niet ideaal om veel groenten te zien, maar de gids doet zijn best  om ons wat bij te leren.

 

Na een kopje koffie rijden we terug en hebben  nog een uurtje tijd om ons op te frissen of wat te rusten.

Om 18.30 uur begint de receptie, waarna we aanschuiven voor een zeer lekker feestmaal met alles erop en eraan!

Na het eten kunnen de liefhebbers de extra calorieën eraf dansen en tussenin is er nog een originele tombolatrekking. Een vreemd heerschap met snor en vrouwenkleren zorgt voor de nodige animatie… ‘t is de moeite!

 

Zondag 4 december:

Om 9.30 uur worden we verwacht voor een gezamenlijk ontbijt. Daarna wordt het programma voor 2006 voorgesteld. Het wordt wat overschaduwd door het nieuws dat Willy Milo ernstig ziek is. Dat liet mij en vele anderen niet onberoerd. Willy, langs deze weg wens ik je vlug beterschap en veel moed.

Zoals verwacht is het programma voor 2006 weer heel interessant en ik hoop weer telkens mee te kunnen gaan. Het was een fijn weekend en spijtig, maar we moeten weer naar huis.

Tot een volgende keer!

Groetjes, Bea