Lessines - van 12 tot 14 juni

 

Vrijdag

Vrijdag is de zon van de partij voor iedereen die er al kan bij zijn. Onder de kundige leiding van een formidabele gids, Marie-Louise, maken we een korte stadswandeling. We krijgen informatie over de geschiedenis van Lessines en over de bekende schilder René Magritte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag

Zaterdagvoormiddag zijn we vroeg uit de veren, want om 8u30 worden we verwacht. Met een gids gaan we naar het hospitaal ‘Notre Dame de la Rose’, het klooster en de kruidentuin. De geschiedenis wordt op een boeiende manier verteld. We zien ook zeer veel voorwerpen uit de ‘oude tijd’.

 

 

 

 

 

 

Zaterdagnamiddag maken we een fietstocht naar Geraardsbergen. Na een bezoek aan manneke pis, gaan we naar de bakker waar we een vakkundige uitleg krijgen over de mattentaarten. Op de grote markt worden we getrakteerd op koffie met mattentaart. De dapperste onder de zwervers, Roland en Pol, fietsen de muur van Geraardsbergen op, proficiat! De anderen gaan er te voet op of genieten van de zon op een terrasje.

s’ Avonds volgt dan nog een lekker etentje in ‘La Tramasure’.

 

Zondag

Zondag zijn de goden ons niet zo gunstig gezind. De gids brengt ons naar de  porfiergroeven, waar we een heel interessante uitleg krijgen. Door de regen gaat het afscheidsdrankje door aan het station.

En zo zit het weekend er weer op.

Dank aan de inrichters: Marie-Louise, Willy en Gilberte.

Iréne