Naar de roots van Rik Van Looy

 

 

Vrijdag 28 september 2015 We worden verwacht om 11 uur aan de brandweer van Grobbendonk. Om 13u30 vertrekken we met het treintje naar 'Het Karrewiel'. Hier kan men verschillende activiteiten doen. Wij houden ons bezig met 'boerengolf', waar we een uurtje zoet mee zijn. Daarna gaan we een drankje nuttigen in de kantine ter plaatse. Dan worden we teruggebracht met het treintje naar de parking waar de motorhomes staan. 

We gaan eerst een stukje eten voor we naar 'Taverne De Dreef' gaan, waar de briefing is voor de volgende dag. We zitten met z'n allen daar in de taverne en wie komt daar binnen? ... Herman Van Springel, de voormalige beroepswielrenner van 1965 tot 1981. Zijn bijnaam was 'Monsieur Bordeaux-Paris'.  

Zaterdag 29 september 2015 Om 9 uur vertrekken we met de fiets naar de molen van Pulderbos. We bezoeken in twee groepen de molen en de werktuigenschuur. We krijgen een mooie uitleg over de werking van de molen.

Daarna rijden we naar taverne 'De Bourgondiër' in Zoersel, waar we lekkere soep met versgebakken brood verorberen. 

Na een uurtje fietsen we naar Camperwinkel Van Sande in Lille. Hier kunnen motorhomebezitters zowat alle onderdelen voor hun rijdend huisje vinden. De baas trakteert ons op een lekkere kop koffie met een heerlijk stuk taart. 

Rond 16 uur keren we terug naar de parking. We hebben een tocht van 50 km, door bossen en kleine wegen, in onze benen. 

Om 18u30 staan we terug klaar om naar 'Eet- en praatcafé Ter Donk' te gaan. Hier krijgen we koninginnehapjes geserveerd met frietjes. Lekker! We zijn moe, maar het was een mooie dag. 

Zondag 30 september 2015 We worden in twee groepen verdeeld om gaan te wandelen en om het wielermuseum te bezoeken. 

We wandelen naar de watermolen, aan de samenvloeiing van de kleine Nete en de Aa. De molen is gebouwd op de Nete en wordt enkel en alleen aangedreven door waterkracht, een unicum voor Vlaanderen. 

Daarna vertrekken we naar het wielermuseum van Sus Verhaegen. In het museum wordt het verhaal verteld van de grootste wielrenners die de Kempen gekend heeft. Aan de hand van verhalen, truitjes, fietsen, trofeeën en andere verzamelobjecten, komt de heroïek van weleer opnieuw tot leven. We sluiten het weekend af in 'Eet- en praatcafé Ter Donk'. 

Met dank aan de organisatoren  Greta, Paul en Gilberte. Proficiat!