Sporteleuven 9 tot 11 oktober 2015

 


Vrijdagnamiddag was het bijzonder druk op de baan. Wij deden er drie uur over om van het West-Vlaamse Kortrijk naar de oude Bourgondische universiteitsstad Leuven te 'rijden'. Voor ons was het een eerste kennismaking met de stad en met het St. Pieterscollege, de thuishaven van Luc 'van Tine'. Binnenrijden op de speelplaats moest in twee keer, maar eens de poort voorbij viel het reuze mee. Zo'n locatie in het midden van de stad is toch pure luxe. We zijn benieuwd naar de andere zwervers en het weerzien is zoals altijd aangenaam hartelijk. Het wordt weer tof!
Om 19 uur trekken we met zijn allen naar de zaal voor het gezellig samenzijn bij een drankje en nog een drankje en ... Van het reeds gekregen programmablad werden we niet veel wijzer, maar na de deskundige uitleg weten we wat ons te wachten staat.
Neen, het wordt gn uitputtingsslag of afvallingswedstrijd! In kleine groepjes zullen we ons eigen programma van n uur durende activiteiten volgen. Het wordt een plezant sportweekend onder maten. De tijd vliegt voorbij als het gezellig is, en het is reeds 23 uur wanneer we uiteindelijk onze slaapplaats opzoeken.
Zaterdagmorgen starten wij met een stadswandeling onder leiding van Tine. We stappen goed door, want n uurtje in zo'n stad is in feite niet zo veel. Toch krijgen we een goed beeld van de pracht en de praal van de studentenstad. Overal wordt ook al volop gepoetst en vuil geruimd. Onvoorstelbaar hoeveel rommel, blikjes en bierglazen er in het rond staan of liggen. Feestje geweest? We ontdekken dat de meeste indrukwekkende gebouwen wel iets met de universiteit te maken hebben. We wandelen langs de gerestaureerde stadswallen, door het stadspark, vangen een glimp op van het groot begijnhof ... Hier moeten we zeker nog eens terug komen. Er is nog z veel te zien en te ontdekken.
Na de pauze staat voor ons KUBB op het programma. Wel al eens gezien, maar nog nooit gespeeld! Marie-Paule legt geduldig de spelregels uit. Het lijkt ons tamelijk ingewikkeld. De voorhoofden staan gefronst ... Maar het valt reuze mee, gooien met de houten blokken om die aan de andere zijde omver te krijgen. Met de werptechniek is de ene al wat handiger dan de andere. Hilariteit alom. We voelen gn prestatiedrang, oef ... Plezant n iets om ng te doen! De winnaars worden gefeliciteerd, de 'verliezers' hebben er evenveel plezier aan beleefd. Missie geslaagd!
Na de middag is er PETANQUE. Hebben wij ook nog niet zo veel gedaan. Het lijkt voor ons wel een initiatie weekend. Boeiend! Leerrijk! Nog nooit van 'cochonnet' gehoord. Het terrein is voor een beginner niet ideaal maar wel voor iedereen gelijk. Onverwachte sprongen maken de ballen. Het zorgt voor de aangename ontspannen sfeer en de welkome verrassingen. Lachen is gezond h. Het uur vliegt z voorbij.
Om 15u30 gaan wij PAARDANSEN. Oei ... Dt wordt speciaal ... Mogelijk met twee linkerbenen? Gn paniek, de chte dansers kunnen naar hartelust hun techniek verfijnen. Wij doen onze eerste stappen ... Moeilijk gaat ook h ... En k die dacht dat we na dit uurtje feilloos over de dansvloer zouden zweven op het eindejaarsweekend ... Dromen zijn bedrog? Maar we hebben er toch veel plezier aan beleefd, n 'chapeau' voor de geoefende dansparen. Het ziet er simpel uit, maar niets is minder waar. Het is werken geblazen en er wordt flink wat afgezweet! Wie nog energie over heeft kan om 17 uur een uurtje zwemmen in het schoolzwembad. Het water is heerlijk warm en de zwemmers genieten er van. Gelijk hebben ze! Om 19 uur trekken we na al dat sporten hongerig naar de zaal. Daar wacht ons een heerlijk diner. De kok heeft zijn uiterste best gedaan. De speciale pompoensoep, de waterzooi en het dessertbord worden gesmaakt. Een heerlijke afsluiter van een bijzondere dag!
Zondagmorgen is er keuze tussen een fietstocht van zo'n 22 km of een wandeling door Leuven. Als je beide activiteiten graag doet, is het moeilijk kiezen, maar er staat een prachtig zonnetje aan de hemel en de fiets staat al opgepompt klaar, dus ... fietsen maar. Van op de speelplaats tot aan de rand van de stad is het gelukkig niet zo ver. Al gauw rijden we door het groen en het is volop genieten. We krijgen geen spijt van onze keuze. Heerlijk! De voormiddag vliegt voorbij. Gans het weekend is eigenlijk voorbij gevlogen!
Bij een afscheidsdrankje wordt er volop nagetaterd. Wij zijn vol lof over 'onze' sporten maar er was ook nog badminton, solodansen en darts. Dat zal voor een volgende keer zijn, want iedereen is het er volmondig over eens: dat smaakt naar ng! En fietsen doen wij voortaan mt een fietshelm op onze kop. Beloofd Luc! Van harte bedankt aan de enthousiaste inrichters Tine, Luc, MariePaule en Julien. Lieve