Wandel-gps in de praktijk 23 tot 25 oktober 2015

 


In het Zwerverskrantje van oktober stond een weekendje 'Wandel-gps in de praktijk', op het programma. Onze 'Champions League'voetbalwedstrijd zou plaats vinden op, in en naast de imposante terreinen en accommodatie van voetbalclub V.C. Herentals. Dus Herentals warm maar op want, here we come! De wedstrijd omvat o.a.: Gps-en, computeren, internetten, basecampen, geocachen, routeren, tracken, sporen en gezellig samen bezig zijn. Dat zijn de 'weinige' activiteiten van het weekend.
Vanaf vrijdagnamiddag kunnen sommigen reeds gaan geocachen. De anderen moeten naar de les bij meester Luc, in samenwerking met de lieftallige assistenten Greta en Marie-Paule. Na een uurtje is het maken van waypoints en de daarbij horende tracks de evidentie zelf.
Fier als een gieter gaan we dan ook deze enorm lange track van een viertal km in de praktijk uitproberen. Meester Luc is tevreden dat zijn leerlingen het er goed vanaf brengen. Daarna inderdaad, als beloning terug naar de les.
Basecamp weet niet waar hij het heeft. Waypoints worden aangemaakt en opgeslagen dat het een lieve lust is. Omstreeks 18 uur kunnen we dan iets gaan eten in de motorhome. Niet lang echter, want om 19 uur is er een gezellig samenzijn. Het samenzijn is voor velen een avondje getrouwd zijn met de computer en de gps. Gelukkig zijn de barkeepers Iris, Lieve en Paul daar om onze kelen gesmeerd te houden.
Zoals een volwaardige verdediger van onze ploeg, probeert kapitein Luc overal de gaten te dichten en de vragen van overijverige ploegmaats te beantwoorden. Wonderwel lukt hem dat nog ook. Om elf uur zakken we, na enkele 'Palmkes', ook maar af richting bedstee, want morgen wordt de wedstrijd vervolgd.
Zaterdagmorgen om 9.30 uur, opnieuw naar de les. We worden in twee groepen gesplitst en na het maken, verbeteren en wijzigen van aangemaakte tracks en routes kunnen we terug de fiets op. 'Toyske' Luc is onze begeleider. Na een trucje met het inslaan van een verkeerde weg, waar wij ons niet aan laten vangen natuurlijk, kunnen we ons tochtje rustig verder zetten. Zo wordt het dan middagpauze en kunnen we tevreden de rust ingaan met een scoreloos gelijkspel.
Na de rust vertrekken we dan in verschillende groepjes om te gaan geocachen. Omdat bijna iedereen aan de lippen hangt van 'scheidsrechter Luc', besluiten Josette en ik om aan te sluiten bij 'Toyske Luc'. Dat blijkt een goede zet, want deze snelle aanvaller, lukt na enkele goede voorzetten (of zijn het hints) om in een minimum van tijd enkele doelpunten (of schatten) te scoren.
Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik nog niet de grote conditie vast heb (lees het geocachen onder de knie heb), want onze Luc scoorde bijna alle doelpunten. En strafschop liet hij evenwel onbenut, omdat niemand die rode stip vond waar de bal (of schat) geplaatst was. Zeer tevreden en met een ruime overwinning op zak keerden we terug naar de kleedkamer.
Daar gaat s avonds het feestje door, want de voorzitter is zo tevreden dat hij in de voetballoges voor een heuse, erg lekkere feestmaaltijd gezorgd heeft. Wat is het toch leuk om bij een rijke of is het rijpe ploeg te mogen spelen!!!
Zondagvoormiddag (opgepast met het winteruur) is er dan de klassieke uitlooptraining. Sommigen gaan voor de verandering nog eens cachen, anderen die alle tactische raadgevingen van onze vermoeide trainer, nog niet helemaal zien zitten, kunnen op het spelersbord alle geheimen van 'GAPP' nog eens doornemen.
Na een afsluitertje kan dan de spelersbus (motorhomes) zich naar alle windrichtingen verspreiden en moe maar voldaan, thuis een beetje wegdromen met de wandel-gps onder het hoofdkussen. Ik ga geen namen noemen, om niemand te vergeten, maar bedankt aan alle trainers, organisatoren en medespelers voor
deze aangename wedstrijd.
P.S. Voetbalclub V.C. Herentals speelt in 1ste provinciale Antwerpen. Ze staan 9de in de rangschikking en wonnen vorige zondag tegen G.R. Katelijne met 2 tegen 0.
Josette en Andr