Samen Gezellig in Retie

26 tot 28 februari 2010

 

Omstreeks 17 uur komen wij op de bestemming aan. We rijden langs de kasteeldreef binnen waar al vele motorhomes hun plaats hebben ingenomen. Met de glimlach en het programma in de hand komt Josephine ons verwelkomen. We rijden tot achteraan in de dreef.

De kasteelheer komt ons welkom heten, maar maakt er ons attent op dat we, bij stormweer, niet veilig staan onder de bomen. Dus … heel de karavaan verhuist een paar honderd meter verder.

 

Om 19 uur worden we verwacht in De Linde voor een gezellige babbel bij een drankje. Het programma wordt uitgelegd door Josephine en Marie-Paule. Het zal een weekend vol verrassingen zijn, aangezien stevige schoenen en goeie kleding aanbevolen worden.

 

‘s Anderdaags om 10 uur vertrekken we naar de Rode Akkers, met de wagen of per fiets. Daar aangekomen worden we al verwend met koffie en fruitsap. We krijgen gekleurde bandjes rond de pols en worden zo in groepen verdeeld.

De begeleiders nemen ons mee naar de locatram doorheen Retie, waar we onderweg ludieke opdrachten vervullen, zoals: de paal met het balletje (niet zo simpel), de ontbinding van de touwen en op latten lopen.

Om 12.30 uur worden we verwacht om gezamenlijk een heerlijke spaghetti te eten in het zaaltje en om 14 uur wordt er terug van start gegaan met de activiteiten.

Eerste opdracht: met de quad rijden in een witte overall … Daarna gaan we boogschieten. Sommige mensen halen heel wat punten bij elkaar en we zijn een leuke ervaring rijker. In de 4 x 4 -schommel zoeken we ons evenwicht … het is alles of niets.

Nadien is het tafelvoetbal, waar de deelnemers zelf de pionnen zijn. Het gaat er hevig aan toe, met volle inzet en plezier en de spelers worden nogal aangemoedigd.

Daarna gaan we Yenga spelen: stapels blokken van telkens drie per schijf en in tegengestelde richting, moeten één per één uitgehaald worden en bovenop gelegd, heel voorzichtig, niet bewegen, ja, ja, het zal wel lukken (spannend) en Georges is de man die zorgt voor de uitdaging (hij kan er wat van). Iedereen heeft zijn zeg er over en werkt goed mee (teamwerk).

‘s Avonds worden we terug verwacht in De Linde, waar we uitleg krijgen voor de wandeling van zondagmorgen: een wandeling van ± 8 km door het bos of een dorpswandeling van 2,5 km.

Josephine leidt de boswandeling, Marie-Paule de dorpswandeling. We worden rondgeleid langs het gemeentehuis, de kerk en krijgen uitleg over de enorme ‘Gerechtslinde’ op het marktplein. Onder deze boom werd vroeger recht gesproken.

Beide groepen komen dan weer samen in De Linde, waar we nog een toespraakje en een afscheidsdrankje krijgen. 

Het was een prachtig weekend!!!

Bedankt aan de inrichters en tot een volgende keer …

Vanwege Germaine en Cyriel.