Straatsburg  van 15 tem 18 juni 2010

 

Onder een stralende zon komen we allen aan op Camping de la Montagne Verte. Het is een genoegen vele bekenden terug te zien en nieuwe mensen te leren kennen.’s Avonds krijgen we de nodige uitleg voor de komende dagen bij een lekker drankje.

Dinsdag 15 juni

Met bus en tram rijden we naar het centrum van Straatburg. De kathedraal is fenomenaal, het astronomisch uurwerk uniek!Na dit interessante bezoek verorberen we een typisch streekgerecht: tarte flambée oftewel flammen kuchen. En of dit lekker is!?We leren Straatsburg beter kennen vanuit de minitram. We brengen ook een bezoek aan het historisch museum.

Woensdag 16 juni

Vrije voormiddag. In de namiddag is een bezoek aan het Europees Parlement gepland. Een indrukkwekkend, prachtig gebouw! We krijgen deskundige uitleg over de Europese Unie en gaan met Ivo Belet op de foto. Daarna volgen we een plenair debat over de mensenrechten.

Donderdag 17 juni

We varen met een Nederlandstalige gids de Ill af. Een bezoek aan het Elsasser Museum met het mooie meubilair, gereedschap en klederdracht uit vervlogen tijden is mooi meegenomen.  Als afsluiter van deze leuke middag worden we verwend met een kopje koffie met ijstaartje en fruitstukjes. Terug op de camping staat Lisette ons nog te woord en krijgen we een ooievaarspopje cadeau als aandenken. De ooievaar is immers een veel aanschouwde vogel in de Elzas.

 Vrijdag 18 juni

Als ontbijt worden we door Lisette en Rita verwend met lekkere croissants! Daarna zijn we vrij om te vertrekken. Alweer hadden we samen een fantastische tijd in deze leuke midweek rond Straatsburg. We bedanken hiervoor speciaal Rita, Lisette en Willy voor de schitterende organisatie.

 Tot een volgende keer,

Thérèse en Tony