Op zoek naar de schat (3)

en wandel-gps-initiatie

21 tot 23 maart 2014

 

Vrijdag

Voor de derde keer gaan we met Zwervers Leuven schatten zoeken, ditmaal in Duffel.

 

De eerste keer stonden de hemelsluizen regelmatig open, de tweede keer werden we ondergesneeuwd en nu, de derde keer, verwachten we mooi weer. Dat is buiten de weergoden gerekend. Want na een zalige lentedag, gisteren, regent het met bakken en de wind is koud. Dat belooft niet veel goeds … wat het weer betreft, tenminste!

 

Geen nood, we krijgen deze namiddag uitleg over de wandel-gps in een zaaltje.
We zitten met een 40-tal zwervers aandachtig te luisteren naar Luc die ons met hart en ziel en vooral met veel kennis en kunde probeert in te wijden in de wereld van de wandel-gps. Ondertussen schijnt door de lichtkoepel een stralende zon. Tof voor de ‘kenners’, ook een 20-tal zwervers die ondertussen gaan geocachen en van de lentemiddag genieten.

 

Verzadigd met deze theoretische kennis, gaan we het geleerde ook even uitproberen.

Nog een vlugge hap en we zitten terug in het zaaltje om gezellig bij te babbelen tussen pot en pint.

 

 

Zaterdag

Na een rustige nacht, komen we met veel ijver naar ‘de les’.

 

Vandaag leren we met basecamp werken. Het wordt een superdrukke bedoening. Iedereen doet zijn best, maar het is niet altijd even gemakkelijk.

 

De ‘cachersgroep’ heeft geluk en kan een volgende reeks schatten zoeken, zonder nat te zijn. Op de middag krijgen we een fikse hagelbui.

 

Na de middag gaan we naar de derde sessie. De geheugens raken vol en het denkvermogen vertraagt. De beamer levert de nodige beelden en zo leren we de link leggen tussen de computer en de wandel-gps. We staan versteld over wat er allemaal mogelijk is met dat stukje techniek!

 

Met een vol hoofd en een lege maag schuiven we aan voor een lekker avondmaal en natuurlijk ook de gebruikelijke babbel.

 

Zondag

Op weg naar de laatste sessie van ons ‘studieweekend’ …

 

Het zonnetje schijnt zachtjes en de wind is stilgevallen.

 

Weer gaat tweederde van de groep zich bijscholen. Luc gaat vooruit als een trein. We krijgen weer een hoop informatie, maar ditmaal gaat het over geocaching.

 

Een heel weekend staan we versteld hoe Luc alle toestellen kent en uitgeprobeerd heeft om ons dit weekend te kunnen begeleiden.

Fantastisch!

 

Na een glas en een hapje is deze activiteit  weer afgelopen.

 

We hebben veel geleerd, maar het echte werk moet nog komen: oefenen, oefenen, oefenen …

 

Luc geeft ons nog een goede raad mee:  “Gaan geocachen, onder begeleiding, is veruit de beste manier om het toestel te leren gebruiken”. We weten dus wat ons te doen staat ...

 

Bedankt Luc en ook Iris, Greta en Paul die achter de schermen hun steentje (of moet ik zeggen: steen) hebben bijgedragen!

 

 

Zoals afgesproken op de eindreceptie is het aan de deelnemers om te bepalen of er een vervolg komt op dit weekend. Daarom vragen we om reacties door te sturen naar: info@zwervers.be.

Alle commentaren en suggesties zijn welkom!

 

Wie het wenst mag ook gerust naar Luc (info@zwervers.be) vragen mailen i.v.m. de werking van de wandel-gps. Luc zal deze vragen graag beantwoorden en ook doorsturen naar de groep die het wenst.

Verneem jij ook graag welke vragen er gesteld worden en wat de eventuele antwoorden zijn? Schrijf je dan in bij Luc en je krijgt alle mailen doorgestuurd.

 

 

Oefening baart kunst!