.

 

Sint-Winoksbergen, het andere Brugge in Vlaanderen

27 tot 29 mei 2016

 

Met zijn allen vertrekken we vrijdagnamiddag met de fiets en enkele motorhomes naar de kaasmakerij 'La ferme Top'. Jean-Noel laat ons zijn boerderij zien, en brengt het verhaal van de melkkoeien, de voeding, de nieuwe lokalen waar de kaas rijpt tot het product de 'Bergues kaas', lokaal zeer bekend. Daarna volgt nog een kleine proeverij.

s Avonds gaan we gezellig 'dichtbij mekaar' drinken en luisteren naar het  welkomstwoord. Zaterdagvoormiddag gaat een groep naar het Belfort (193 trappen!). Gids

Jacques kan het goed vertellen en geeft ons ook een demonstratie op de beiaard. De andere groep vertrekt met 'Tram99' voor een rondrit door de stad. De activiteit van de namiddag gaat over het verhaalvan de 'Remparts'. Een deel van de groep maakt de volledige tour met gelegenheisgids Luc. Het andere deel werkt de ingekorte tour af met gids Marie-Paule. We hebben geluk, want het goede weer is steeds met ons.

En dan tijd om samen te gaan eten in 'Le Groenberg'. Zo is de zaterdag alweer snel voorbij.

 Zondagochtend om 8u15 komt de bakker op de parking!!! Voor iedereen een sandwich, een croissant en een rozijnenkoek. Altijd leuk.

Onze laatste activiteit met gids gaat over 'Le circuit des vieilles pierres'. We krijgen hierbij uitleg over de oude gebouwen, zoals de kerk, de abdij met zijn merkwaardig verhaal, de poternes en zoveel meer. We bezoeken ook een bastion, binnen in de versterkte muur. De tijd vliegt voorbij.

Aansluitend volgt nog de gebruikelijke receptie op de parking.

Het was weer gezellig en we hebben ervan genoten.

Bedankt Marie-Paule, Julien, Tine en Luc.

Een zwerverfan.