Maandag

Na een kwakkelend (lees: nat en koud) begin van de zomer, rijden we op 18 juli richting Meppel. De fietsen zijn ingeladen, want we gaan met Zwervers Leuven vier dagen rondrijden in dit stukje Nederland. Er wordt mooi weer aangekondigd, maar dat gebeurt wel vaker. Eerst zien ... Bij het sportcomplex aangekomen, worden we, na aanmelden, netjes begeleid naar de groep van 'Leten'. Amaai! Een rij met stroom, een rij zonder ... en daartussen ... ruimte zat! Bijna een heel sportterrein voor ons! En ja, de zon schijnt. Het is zomer en we voelen ons al gauw volop in vakantiestemming.

Na een hapje pakken we ons stalen ros en met een 12-tal liefhebbers, cachers en niet-cachers, trekken we erop uit. Langs kleine wegjes komen we aan een veer. Per vier kunnen we over,  dankzij de hulp van de 'trekkers'. Wat verder wordt het een modderparcours, maar de vier 'Luc-cen' zorgen ervoor dat iedereen en ook de fietsen er netjes doorgeraken.

We genieten! 's Avonds krijgen we een eerste briefing van Guido, met daarna de officiŽle opening van de Drentse fiets4daagse. Het hijsen van de vlag, een speech, een korte demo van 'baldrummen' en een mannenkoor, zorgen voor de stemming.

Daarna verzamelen we rond 'de doos' en maken afspraken voor morgen.

Dinsdag

Ook vandaag is de zon op haar beste. Iedereen kan kiezen en naar eigen goeddunken en vermogen een parcours volgen: 30, 40 of 60 km, met of zonder caches, in groep of alleen ... We krijgen bij de start een extra drinkfles en een zonnebril. Dat komt goed van pas! Onderweg is er geregeld animatie en natuurlijk ook stempelcontrole. Koffie met gebak, een ijsje aan de ijsfabriek dat we ook kunnen bezoeken ... De dag vliegt voorbij en ja, het is warm! Voor wie niet zelf wilt koken, is er een eenvoudige maaltijd op de camping. Regelmatig zijn er nieuwe campers in de groep en ook nu mogen we samen met Christine en Marcel drinken op hun nieuwe aanwinst. Proficiat!

Woensdag

Bijna niet te geloven, maar de zon brengt het kwik tot boven de 30įC.  Vandaag zijn we door de organisatie uitgenodigd voor een ontbijt. Een boterham met pindakaas??? Wel, nee! Een ontbijt met alles erop en eraan! Pistolets, rozijnenbroodjes, hesp, kaas, confituur, pindakaas, hagelslag, vlokken, gekookt eitje, potje yoghurt, appelsiensap, koffie, thee ... Echt lekker!

En nu, onder een hete zon, de fiets op. Veel drinken en regelmatig rusten is nodig. Het is warm. Te warm! Na de tocht kruipt iedereen in de schaduw van de motorhome. De geplande barbecue wordt afgelast, want buiten eten in volle zon is niet te doen ... denken we ... En dan, dan gaan de hemelsluizen open, regen, bliksem, donder ... een half uur of iets meer. Oef, het is al iets koeler, dus toch maar buiten eten? En dan heerlijk afkoelen bij valavond, samen met de zwerversvrienden, rond 'de doos'.

Donderdag

Al de vierde dag op rij worden we gewekt door de zonnestralen. Zalig. Vandaag is het iets minder warm, dus heerlijk fietsweer in deze toch wel heel mooie streek!  Onderweg wordt ons een tasje koffie aangeboden en we genieten met volle teugen van de natuur. Overal komen we zwervers tegen en wordt er tijd gemaakt voor een gezellige babbel. Het is een leuke bedoening.

Het wordt een frisse avond, met weer een speciale traktatie. Paul is jarig en dat wordt gevierd met drank en snoeperijen. Proficiat, Paul!

Vrijdag

Na vier superzonnige dagen, maakt de regen ons wakker. Oei, dat wordt wel niets vandaag?!?

Maar tegen 9 uur is het ergste precies voorbij. Wat zegt de buienradar? "Nog wat regen, maar van 10 tot 15 uur is het droog."

Okť, het miezert, maar dat is toch maar voor even, dus we gaan op pad. Enkele deelnemers haken af, maar wij gaan het droge weer tegemoet.

9.45 uur: hevige regen ... nog even doorbijten.
10 uur: het regent ...
10.30 uur: het regent nog ...
11 uur: tja, het regent, maar we zijn al zo nat dat het ons eigenlijk niet meer deert, want koud is het niet.

Spijtig voor de organisatoren van heel het gebeuren die op de controleposten hun kraampjes hebben opgesteld ... en ... geen kat zien die buiten een tas koffie met gebak of een ijsje wensen. En wij, wij trappen altijd maar sneller, zodat we tegen de middag, heel fier natuurlijk, onze medaille in ontvangst mogen nemen! Als echte waterkiekens komen we aan de motorhomes en ja ... het stopt met regenen!!! Om onze midweek af te sluiten, krijgen we nog een zonnige namiddag. 's Avonds gaan we met de liefhebbers eten bij de chinees en morgen rijdt iedereen weer naar zijn eigen stal..

 

Bedankt Fran en Guido, Iris en Luc.

We hebben genoten en willen hier zeker nog terug komen!!!