Eindejaarsweekend Bilzen 25 tot 27 november 2016

 

Vrijdag 25 november 2016

Onder een stralende hemel rijden we de parking op aan het kasteel van Alden Biesen. We konden dit Zwerversjaar niet zoveel meegaan en zijn dus gelukkig om al onze vrienden weer te ontmoeten, al is het de laatste keer dit jaar, want het is het sluitingsweekend. Hier en daar zien we een onbekend gezicht, maar de meesten kennen we. Het is fris en de hemel is helblauw met een deugddoend zonnetje. Zoals altijd worden we hartelijk ontvangen en krijgen we van Iris of Luc het programmablad. Na een korte briefing van Marie-Paule kunnen we starten met de eerste activiteit van vandaag: een fotozoektocht. Het is een hele bundel 'micro-macro'-foto's. Aan de hand van algemenefoto's worden we geacht om telkens drie detailfoto's te vinden. In kleine en grotere groepen trekken we erop uit. Het wordt een leuke bedoening, maar eerlijk gezegd, we moeten toch wel goed zoeken om alle details te vinden! Het is een aangename activiteit bij dit mooie herfstweer en voor ons mag dat zeker nog gebeuren. De avond valt al als we doorrijden naar Bevershof in Bilzen. Dat is onze eindbestemming voor de rest van het weekend. Willy en Marie-Louise loodsen ons binnen en we sluiten netjes aan in de rij. Het is eenhele bende! Na een welkomstwoordje van Luc en de toelichting van het programma, zorgt Julien dat de fotoreportage van Greta van de voorbije activiteiten op het scherm komt. Er wordt getaterd en gedronken ... de sfeer is echt gezellig!

Zaterdag 26 november 2016

De lucht is grijs, maar het regent niet, dus rijden de meesten met de fiets naar Bilzen-centrum. Onze groep bezoekt in de voormiddag het dierencrematorium. Een lieve, gepassioneerde dame geeft ons wat uitleg en dan worden er een uur lang vragen gesteld. Het onthaal van de mensen met hun overleden dier, de herinneringen, de oven, de strooiweide ... Alhoewel het niet voor iedereen dezelfde betekenis heeft, maakt het toch heel wat los in de groep. Er wordt dan ook heel druk nagepraat. Na de middag springen we weer op ons stalen ros naar de markt van Bilzen. Daar staan twee gidsen ons op te wachten voor een stadswandeling. Na een woordje uitleg over de stad en het stadhuis, gaan we naar een tentoonstelling over 'Jazz Bilzen'. Jazz Bilzen was een meerdaags jazz- en rockfestival dat van 1965 tot 1981 plaatsvond in deze stad. Het festival van Bilzen was in zijn tijd het belangrijkste Europese festival. De fotocollage en vooral de muziek in deze ruimte, dompelen ons even onder in 'de tijd van toen'. We wandelen o.a. langs het begijnhuisje en krijgen van op de heuvel een mooi zicht over de streek. En traditiegetrouw wordt er vanavond gefeest! En hoe!!! In een mooie zaal met lange tafels schuiven we aan voor het feestmaal. Het is een lust voor het oog, maar vooral onze smaakpapillen vieren feest! Er wordt gebabbeld en gelachen, maar ook duidelijk genoten van de overheerlijke gerechten die we opgediend krijgen. Dit is 'superfeest'! Tussendoor wordt er tussen de winnaars van de fotozoektocht geloot wie met een mooi glaskunstwerkje van Hugo naar huis mag gaan en ook de dans mag openen. De DJ kan ons de ganse avond op de dansvloer houden. Zo hebben we het graag. Na dit festijn, kruipen we om twee uur, moe, voldaan en gelukkig in ons bed, want morgen is er nog een dag.

Zondag 27 november 2016

Goed dat er wekkers bestaan, want anders waren we zeker niet tijdig in de zaal. We moeten even wachten om binnen te gaan, maar het loont weer de moeite. Een rijkelijk gevuld buffet met wat ge maar kunt denken voor het ontbijt ... Koffie, thee, fruitsap of water, allerlei soorten vlees en kaas, spek en eieren, broodjes, sandwiches, suikerbrood, koffiekoeken ... Amaaai ... Dat is smullen. Daarna komen de organisatoren van Zwervers Leuven de weekends voor volgend jaar voorstellen. Als onze gezondheid het toelaat, willen we ze wel allemaal mee doen! De data staan genoteerd en de telefoon zal rinkelen. We hopen dat we er weer dikwijls bij kunnen zijn. En tot slot nog deze bedenking: Om dit weekend te evenaren zal er hard moeten gezocht worden. Bedankt aan het bestuur voor dit superweekend!

Een gelukkige 'ZwerversLeuvenFan'