Het ABC van de Semois

18 tot 22 september 2019

 

Wie herinnert zich niet de schoolreis naar Bouillon? Voor de meesten wordt het bezoek een opnieuw beleven, voor de anderen een nieuw beleven! Aankomen op de motorhomeparking van Bouillon kan reeds vanaf woensdagnamiddag. Donderdagvoormiddag maken we een wandeltocht en fietstocht (aan jullie om te kiezen) naar een uitkijktoren waar we een prachtig zicht hebben. Wie hier niet aan deelneemt (het is bergop maar daarna ook bergaf) kan ook kiezen om donderdagvoormiddag aan te komen. We brengen een gegidst bezoek aan ‘De Burcht’, gebouwd op een massieve rots die het stadje domineert. Het is de oudste vestiging in België die dateert uit de feodale periode en een van de meest indrukwekkende vestigingen uit gans Europa. De eerste vestingmuren dateren uit de 8ste eeuw. In de Archéoscope treden we in de voetsporen van de kruisvaarders en krijgen een indrukwekkende voorstelling. Het spektakelparcours maakt gebruik van de modernste technologie en laat ons de Eerste Kruistocht beleven op weg naar Jeruzalem. We wandelen langs een heel pittoresk hoekje, het ‘Quartier de Bretagne’ en verkennen ook het oud gemeentehuis ‘Maison Ducale’, waar een mooie kunstverzameling gehuisvest is. Na Bouillon rijden we richting Alle. Eerst dachten we in Corbion nog een tussenstop te maken om het tabaksmuseumpje te bezoeken. Jammer genoeg kan de eigenaar niet aanwezig zijn. Een groepsbezoek is dus uitgesloten. Recréalle in Alle is onze volgende verblijfplaats. Hier maken we kennis met het leven van de mijnwerkers in een leisteengroeve.  Deze in 1948 verlaten mijn, met zijn honderden meters ondergrondse gaanderijen, kwam weer tot leven in 2012. We komen er alles te weten over de mijn van vroeger en nu. Met e firma Danloy is het dan toch uiteindelijk gelukt om eens een ambachtelijke houtzagerij te kunnen bezoeken. We krijgen zo een idee wat ze uit een boom kunnen halen. Zondagnamiddag wandelen of fietsen we in de omgeving. We komen bij een houten brug die elk jaar opnieuw voor de winter wordt weggenomen. Iets heel speciaal. Wie daarna nog wil overnachten ... het kan! Maar een van de voornaamste activiteiten van het weekend is wel de ‘SEGWAY’. We hebben tijdens een reis al eens kunnen proeven van een kleine initiatie. Elke keer dat ik ze zie staan in grote steden zoals Praag en Barcelona, kriebelt het om het nog eens te kunnen doen. Dit weekend krijgen we de kans. We beginnen met een initiatie en een korte proef. Daarna gaan we ermee op stap voor een uurtje. We hebben maar 20 segways tegelijk ter beschikking. Er zijn telkens drie monitoren die ons begeleiden. Indien er veel interesse is voor deze activiteit, kunnen we nog een tweede sessie inrichten. Er kunnen maximum 40 personen hieraan deelnemen. Er is daarom ook een aparte prijs bij inschrijving. Zaterdagavond is het traditionele etentje en je kiest voor een menu: of vis of vlees

Vismenu

Een duo van gerookte zalm op toast geserveerd

Kabeljauwfilet met Chorizo en frietjes

Een soepje van rode vruchten en vanille-ijs

Vleesmenu

Ardense ham met meloen en een slaatje

Gevulde filet van gevogelte op Italiaanse wijze met frietjes

Een soepje van rode vruchten en vanille-ijs

Parking: Motorhomeparking Rue de la Poulie,  6830 Bouillon.

Van zodra je Bouillon binnenrijdt en aan de brug komt, rijdt je die over en ga je onmiddellijk naar rechts. Je volgt het water tot een romaanse brug en daar terug naar rechts. 500 meter verder is de camperplaats.

Coördinaten: N49° 47’ 27”  E5° 03’ 27” 

We konden de plaatsen voor de groep niet reserveren, maar indien nodig vinden we voor iedereen wel een plaatsje.

Aankomst: woensdag 18 september 2019 vanaf 16 uur. De eerste activiteit start op donderdagmorgen. Wie niet deelneemt aan wandeling of fietstocht kan ook donderdagvoormiddag aankomen.

Niet vergeten: fiets en wandelschoenen

Telefoonnummers tijdens weekend:

Luc: 0494/57 09 04 - Lieve: 0477/52 81 89

Deelnameprijs
€ 59 per persoon: bezoeken, gidsen en etentje inbegrepen.

Extra:  € 35 voor Segway per deelnemer.

Info en inschrijvingen: vanaf 8 juli 2019 bij Luc en Iris Lenaerts-Liekens vanaf 9 uur op 015/61 33 75.

Betaling: we verwachten de betaling, na vooraf ingeschreven te hebben, ten laatste op 18 augustus 2019 (latere inschrijvers betalen zo vlug mogelijk na inschrijving) op rekening: IBAN: BE35 7340 3844 3937 / BIC: KREDBEBB van Zwervers Leuven - 3000 Leuven - met de vermelding ‘Het ABC van de Semois + plaatnummer motorhome'.

We kijken uit naar jullie komst,

Lieve, Paul, Iris en Luc.