In de voetsporen van … ?

27 tot 29 maart 2020

Afgelast (Covid-19)

 

Sinds het begin van Zwervers Leuven is dit de derde keer dat we naar Mechelen komen. Het is misschien een van de meest onderschatte steden in Vlaanderen en het stadsbestuur heeft enorm geïnvesteerd om het terug heel aantrekkelijk te maken voor toeristen. Dit weekend gaan we in de voetsporen van Margaretha en maken een Bourgondische wandeling langs verschillende gebouwen uit die tijd. We herdenken alle gedeporteerden van de tweede wereldoorlog in de Kazerne Dossin – Memoriaal Museum en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten. Daarna maken we het wat luchtiger en gaan in de voetsporen van onze jeugd naar het Speelgoedmuseum. Een terugdenken aan vroeger en zaken zien waar wij in onze kindertijd nog mee gespeeld hebben. We brengen ook een bezoek aan de Koninklijke Manufactuur van Wandtapijten De Wit. Het is geen museum maar een werkend bedrijf dat sinds 1889 gespecialiseerd is in restauratie en conservatie van wandtapijten en aan de wereldtop staan. Op zaterdag is er de pendelbus die ons kan vervoeren tot het stadscentrum (1,5km), waar we de ganse dag blijven. Maar we voorzien genoeg tijd om rond de middag even terug naar de camper te gaan. Voor diegenen die minder goed te been zijn, zorgen we voor een oplossing op zaterdagavond. Trip kan ook altijd met de fiets gebeuren. Dit is heel veilig omdat het ganse centrum fietsstraat is. Op zaterdag bestijgen we de Sint-bij helder weer tot het Atomium in Brussel. Bij de beklimming van de 97 m hoge toren, komen we langs zeven niveaus met de kraankamer, de smidsekamer, de klokkenkamer, de uurwerkkamer en de beiaardkamer.

Zaterdagavond eten we samen: Champignonsoep, gevulde Mechelse koekoek, witloof, aardappelen uit de oven, bavaroisgebak.

Parking: Motorhomeparking Spuibeekstraat, 2800 Mechelen. Wij staan op de onverharde parking, kort bij de ingang van het Sportpark De Nekker.

Coördinaten: N 51°01’33”   E 04°30’05” 

Aankomst: vrijdag 27 maart 2020 vanaf 11 uur. Het is een officiële camperplaats. Eerste activiteit start rond 13.45 uur.

Niet vergeten: fiets en wandelschoenen

Telefoonnummer tijdens weekend: Luc: 0494/57 09 04

Deelnameprijs: € 56 per persoon: bezoeken, gidsen en etentje inbegrepen.

Extra: € 6 per deelnemer voor de torenbeklimming.

Info en inschrijvingen: vanaf 6 januari 2020 bij Luc en Iris Lenaerts-Liekens

vanaf 9 uur op 015/61 33 75.

Betaling: we verwachten de betaling, na vooraf ingeschreven te hebben, ten laatste op 22 februari 2020 (latere inschrijvers betalen zo vlug mogelijk na inschrijving) op rekening: IBAN: BE35 7340 3844 3937 / BIC: KREDBEBB van Zwervers Leuven - 3000 Leuven - met de vermelding ‘Mechelen + plaatnummer motorhome'.

We kijken uit naar jullie komst,

Iris, Christine, Luc en Luc.