Op de rand van de beschaving

24 tot 26 april 2020

 

Afgelast (Covid-19)

 

Op vrijdag 24 april gaan we, zoals de bewoners van de streek zeggen, naar ‘de rand van de beschaving’, naar ‘Bachten de Kupe’. Bachten de Kupe, begrensd door de IJzer, de Belgische kust en de Franse grens, is een verzamelnaam van meerdere dorpen en steden. Het omvat onder meer de gemeenten Veurne, De Panne en Koksijde en delen van Nieuwpoort, Diksmuide, Alveringem, Lo-Reninge en Poperinge. We verblijven in Gijverinkhove, een landelijk dorpje, deelgemeente van Alveringem. Onze gastvrouw en gastheer zijn Katrien en Pol van het Warandehof, een rabarberhoeve, in Gijverinkhove. Het Warandehof is een gezinsbedrijf met het telen van rabarber als specialiteit. Daarnaast wordt ook veel venkel geteeld. In Izenberge, een andere deelgemeente van Alveringem, bevindt zich het ‘Openluchtmuseum Bachten de Kupe’. Met z’n 46 authentieke gebouwen en duizenden voorwerpen, herleven we de ‘tijd van toen’. In Fortem, een gehucht van Alveringem, bezoeken we het ‘Museum van de dorst’. Het thema van de rondleiding gaat over ‘De wijsheid in de kan’. In Lo-Reninge, een andere gemeente van Bachten de Kupe,  gaan we naar het bezoekerscentrum Jules Destrooper. Een gids neemt ons mee door het verleden van Jules Destrooper en we komen alles te weten over de wereldberoemde koekjes, de oude familierecepten, het productieproces … En natuurlijk kunnen we ook proeven van het koekjesgamma. Last but not least zal Pol ons rondleiden in zijn bedrijf en komen we te weten hoe zij hun werk en inkomen kunnen verdelen over een gans jaar. Katrien zal op zaterdagavond voor ons een breughelmaaltijd klaar maken, met kaas, vlees,  slaatjes en sausjes en een ’pellepatat’, gevolgd door een lekker dessert met koffie.
De rabarberverrassingen zullen zeker niet ontbreken! Op vrijdagavond zitten we gezellig samen in de rabarberhoeve.

Parking: Warandehof - Elzendammestraat 11, 8690 Gijverinkhove - Alveringem

Gps-coördinaten: N 50°57'43,9''  E 002°41'24,9''

Aankomst
We verwachten jullie op vrijdag 24 april vanaf 11 uur.
De eerste activiteit start rond 13.30 uur.

Niet vergeten: fiets voor de verplaatsingen tijdens het weekend. Er is bij alle bezoeken parkeermogelijkheid voor enkele motorhomes.

Inschrijven kan vanaf vrijdag 27 december 2019,
na 19 uur bij Marie-Paule, op het nummer: 0486/38 82 70.

 

Deelnameprijs: € 50 per persoon, maaltijd en bezoeken inbegrepen

 

Betaling: We verwachten de betaling, na vooraf ingeschreven te hebben, ten laatste op 26/03/2020 (latere inschrijvers betalen zo vlug mogelijk na inschrijving) op rekening:

IBAN: BE35 7340 3844 3937 van Zwervers Leuven - 3000 Leuven - BIC:KREDBEBB, met de vermelding ‘Op de rand’ + plaatnummer motorhome’.

 

Tot in Bachten de Kupe

Marie-Paule, Lieve, Julien en Paul