Geen dodentocht, maar …

Puur(s) genieten

26 tot 28 juni 2020

 

Zeker schotelen we geen dodentocht voor aan onze deelnemers, maar we gaan puur genieten in de omgeving van Puurs.

 We verkennen een gedeelte van de toeristische streek ‘Klein Brabant’ met de fiets. De streek was vroeger bekend voor zijn vlascultuur, maar schakelde over naar de wijmencultuur (wilgentakken voor het vlechten van manden). De asperges zijn ook een lokaal streekproduct.We beginnen onze tocht in de 16de eeuw en brengen een bezoek aan het Kasteel Marnix de Sainte Aldegonde met schilderijen van Margaretha van Oostenrijk, gravures van Pieter Breughel de Oude, maar ook een kantkamer en een kamer met antieke poppen. In de bijgebouwen is er een charmant museum met een verzameling perfect onderhouden koetsen.We gaan verder naar de Eerste Wereldoorlog en gluren binnen in het Fort van Liezele. In de commandoposten, troepenkamers en een gepantserde waarnemingspost hopen we dat we die gruwel nooit zelf moeten meemaken. Na de eerste oorlog start dan de Brouwerij Duvel Moortgat. Na de uitleg over het bierbrouwen is het de tijd om onze dorst te lessen op een hopelijk zonovergoten zomerdag. Bij Artstone kunnen we dan weer inspiratie opdoen over het inrichten van onze tuin, terras en/of zwembad. Dat met klassieke materialen, maar we leren ook de verschillen tussen Belgische blauwe steen, Oosterse natuursteen en keramische tegels enz. De verschillende verplaatsingen gebeuren allemaal met de fiets langs kalme wegen, maar kunnen ook altijd gedaan worden door enkele campers. Op zaterdagavond gaan we zoals gebruikelijk samen eten en dient er de keuze gemaakt te worden tussen de twee hoofdgerechten.

Menu

· Twee hapjes van het huis

· Een drankje inbegrepen bij het menu (geen speciaalbieren)

· Tomatensoep met balletjes

· Varkenskroon Duroc, zomerse groenten, picklesmousseline en kroketten     

                                                    OF

· Scampi Vrededaal (getomateerd pittig maar lekker sausje) met frietjes

· Dame Blanche   en koffie of thee 

Parking
Motorhomeparking Kerkhofstraat, 2870 Puurs, vanaf de camperplaatsen en ook de parking achteraan.

Coördinaten
N 51°04'29,5"   E 4°17'03,5"

Aankomst
vrijdag 26 juni 2020 vanaf 10 uur. Het is een officiële camperplaats met lozingsfaciliteiten. Eerste activiteit vertrekt rond 13.20 uur.

Niet vergeten: fiets

Telefoonnummer tijdens het weekend

Luc: 0494/57 09 04

Deelnameprijs
€ 59 per persoon: bezoeken, gidsen en etentje inbegrepen.

Info en inschrijvingen
vanaf 30 maart 2020 bij Luc en Iris Lenaerts-Liekens
vanaf 9 uur op 015/61 33 75.
Vanaf 1 april kan ingeschreven worden op 0494/57 09 04.

Betaling
We verwachten de betaling, na vooraf ingeschreven te hebben, ten laatste op 26 mei 2020 (latere inschrijvers betalen zo vlug mogelijk na inschrijving) op rekening: IBAN: BE35 7340 3844 3937 / BIC: KREDBEBB van Zwervers Leuven - 3000 Leuven - met de vermelding ‘Puurs + plaatnummer motorhome'.

We kijken uit naar jullie komst,

Iris, Gilberte en Luc.