Weekend Dendermonde van 16 tot 18 juni 2006

 

Na een paar daagjes aan zee, waarvan de twee laatste met regen van de vroege ochtend tot de late avond, was het een verademing om op een zonnige vrijdagmorgen richting Dendermonde te kunnen vertrekken. De vooruitzichten gaven een warm en zonnig weekend en ditmaal waren ze absoluut waar. Bij aankomst op de parking werden we direct onthaald met een pakket informatie en wat uitleg over de plaats, we zijn immers spiksplinternieuw in deze groep. Tijdens een verlaat middagmaal hebben we het programma nog eens doorgenomen en het bleek nog gevulder en aantrekkelijker te zijn geworden.

 

Bij het fietstochtje hebben we ons bijna laten foppen door een nieuw wereldwonder. Maar toegegeven, het kunstwerk van de wenende boom was perfect uitgevoerd. Na een kort bezoek aan het mooie gerenoveerde kerkje van Vlassenbroek, werden we al verwend met een eerste drankbonnetje. Terug op de parking (met volledig parkeerverbod voor auto’s) werden we aangemaand om vooral bij de groep te komen zitten. Zo gezegd, zo gedaan.

In de zaal van CM begon het programma nog meer te lijken op dat van een ‘gastronomisch weekend’. Het rijtje sponsors was zeer uitgebreid en bij de gesprekken aan onze tafel, kregen we wat meer inzicht in de werking van de organisatie en …..  petje af voor de organiserende echtparen van dit weekend. We hadden nogmaals een drankbonnetje en de rest was aan zeer democratische prijzen. Na een opmerking van iemand in de zaal, werd zelfs een gedeelte van het programma aangepast. Er werd een fietstocht bijgevoegd op zondagmorgen. Dit gebeurde binnen de kortste tijd, wat ik zeer opmerkelijk vond, gezien mijn eigen ervaringen binnen een club.

 

Zaterdag hadden we de ganse dag een gids ter beschikking die ons met zijn sappige annecdotes heeft weten te boeien . Spijtig dat we de tijd niet meer hadden om de vleermuizenbunkers te bezoeken. Terug op de parking na een interessante tocht door Dendermonde, organiseerde één van de deelnemers nog een drink ter gelegenheid van hun nieuwe mobilhome. Onze magen waren al meer dan verwend, met ’s morgens koffie en koek, ’s middags een driegangenmenu en ’s avonds een broodmaaltijd met kop en ham. Na nogmaals een nachtje aan de oevers van de Schelde kregen we koffiekoeken aangeboden als ontbijt.

 

We hadden gekozen voor de natuurwandeling. Tot onze verbazing trokken we richting stad. Euh…. Natuurwandeling?? En, jawel er is heel wat groen te vinden in een stad. Je moet het maar weten waar. Onze gids (organisator van dienst) liet ons met veel trots de mooie plekjes van zijn stad zien. Voor diegenen die wilden, werd nog een extra stukje bijgevoegd langs de oevers van de Dender. Zalig was het in het stuk door het bos met als enig geluid het gezang van de vogels. Maar het werd snel middag en we moesten afsluiten. We werden nog maar eens getrakteerd op een drankje op de parking en na een tombola, mochten wij huiswaarts keren met als aandenken koffiepads en pralines. Zo een weekend is zeker voor herhaling vatbaar.

G. M.