Weekend Bloemencorso Loenhout

8 tot 10 september

Op vrijdag 8 september is het verzamelen geblazen bij Hilda, Marcel en Wim in Loenhout. Dit is niet de eerste maal dat we hier samenkomen voor de fameuze bloemenstoet, maar telkens is het toch wel even anders.

Na het klassieke bezoek aan een bloemenveld mogen de waterratten een duik nemen in het zwembad, terwijl de andere Zwervers bijpraten.

Zaterdag vertrekken we, na een gezellig gezamenlijk ontbijt, in twee groepen op bedrijfsbezoek naar Janssens Pharmaceutica. Na een stijlvol onthaal, met koffie of frisdrank en pralines, worden we rondgeleid doorheen de verschillende gebouwen. We leren heel wat over het aanmaken van geneesmiddelen en over alles wat hierbij komt kijken. Een fietsuitstap naar de boerderij is ook een hele belevenis.

Verder staat het weekend natuurlijk in het teken van de bloemenstoet. Het opmaken van de praalwagens, achter de schermen, is een hele belevenis. Je moet het zeker zelf eens gezien hebben om een idee te krijgen over het reusachtige werk dat hiermee gepaard gaat.

En natuurlijk is er de bloemencorso zelf. Zoals ook de vorige jaren is het een verzameling van kunstwerken. Beschrijven kan je dit niet, je moet het gewoon zien! En ook willen we even blijven stilstaan bij de oorsprong en het doel van de bloemencorso. Het ganse weekend is het in Loenhout feest, en dit in hoofdzaak voor de kinderen. De jeugd werkt enorm aan de praalwagens, maar wordt ook gewaardeerd. Tijdens de stoet worden er ijsjes uitgedeeld en in de school is het op maandag ook nog vieren geblazen. Kermis, snoepen, … Alles staat in het teken van het kind. Ook kinderen en volwassenen met een handicap worden niet vergeten. En wij, Zwervers-Leuven, dragen hier ons steentje bij. Het geld dat wordt uitgespaard door ‘binnen de betaalzone’ te overnachten en door ‘groenten van eigen bodem’ te gebruiken, wordt besteed aan een etentje voor de bewoners van woonhuis Schilde – Driehuizen. Hier logeert ook onze Wim! De bewoners zijn hier zeer dankbaar voor, want zo wordt het voor hen ook eens een dagje ‘feest’. De foto’s vertellen genoeg! En voor wie het nog niet duidelijk is volgt er een bedankrijmpje van Wim. Wij zijn in elk geval blij dat we op die manier ook wat hebben gedaan voor “de kinderen”

 

Mijn bedankrijmpje

Voor etentje en dranken willen, mijn huisgenoten en ikzelf jullie bedanken! Zie dit briefje als bewijs,

als erkentelijk teken van: “We stellen dit op prijs!”

Een initiatief als dit het valt in goede aarde.

Die hoofdknik, ogenglinstering geeft te kennen, ik kan niet spreken maar ik schat het naar waarde!

Zo kan de man met handicap jullie validenwereld verrijken!

En in dit éne laatste zinnetje zit alles waarom mijn collega’s en ik altijd weer naar die volgende uitgave uitkijken