VERRASSINGSWEEKEND van 1 tot 3 juni 2007

 

De weersvoorspelling beloofde twijfelzonnige dagen toen we in Leest aankwamen, maar toch werd het een zomerzonnig fietsweekend. Toen we rond kwart over vier toekwamen op de parking van de ijsbaan, bleken reeds heel wat campers ter plaatse en werden we vakkundig naar onze plaats gestuurd door gidsen die op de millimeter schenen te werken. Prima hoor!

Bij de eerste kennismaking kregen we al een eerste surprise, van een buitenstaander nog wel, een heel grote truck met oplegger en een chauffeur met een nog veel groter hart zou even zijn truck verplaatsen, maar reed daar hopeloos vast. Gelukkig zijn in de groep wel een paar handige knapen die na veel zwoegen, samen met de chauffeur, de wagen weer op vaste grond kregen. Showtime en veel ambiance natuurlijk.

’s Avonds om half acht verzamelen we voor de eerste grote wandeling. Heel tof natuurlijk, maar na vijftig meter was de eerste halte bereikt en klommen we de trappen van het sportcentrum omhoog, waar ons een leuke bingo-avond wachtte. Oranje, groene en rode kaarten, net een verkeerslicht, en dan was er nog de blauwe kaart waarmee Leo gelukkig was met de laatste fles. Dit alles onder de kundige leiding van Rita, Lisette en Maria. Zoals nogal gebeurt, was Pierre soms niet akkoord, tot groot jolijt van de hele troep.

Zaterdag negen uur: startuur van de geheime fietstocht en na een uurtje rijden over prima wegen en met een lekker zonnetje, kwamen we in Breendonk Fort aan, waar we schitterende uitleg kregen van een paar gidsen. Hun Duits was perfect, net of ze hadden het zelf meegemaakt. Na een even mooie terugtocht, waarbij we toch wel even aan die oorlog terug dachten, was deze voor middag geslaagd, behalve voor Jeanine, mooi cadeau op haar witte broek, van een heel mooie lieve vogel …

Na de middag ging het dan per fiets naar een paardenmelkerij, waar we een volledige uitleg kregen over veulens, merries, hengsten en ruinen. We zagen merries melken en hoe ze daarna samen met hun veulens weer op de wei mochten. Prachtig zicht! Na een dorstlesser was het nog proeven van paardenmelk en paardenelexir.

Terug op de parking was er nog een kleine verrassing van de dankbare truckchauffeur: een drankje voor iedereen. Zeer welkom want de meesten hadden die dag 35 km gefietst. De straffe mannen en madammen onder ons lapten er nog eens 15 km bij.

De avond bracht ons naar de feestzaal van de fanfare St Cécilia. Prachtig gedekte tafel voor een heerlijke koude schotel met frietjes en dessert. Natuurlijk smaakte dat aperitief ook!

En dan was er zondag: een heerlijke koffietafel met ontbijt en de zoveelste surprise. Blijven zitten was de boodschap en daar waren ze dan. De Line Dancers uit Tildonk gaven een fel gesmaakte demonstratie van hun kunnen. Warm kregen ze wel en even later wisten we hoe dat kwam. Onze beurt om een dans aan te leren: opnieuw, opnieuw en nog eens opnieuw tot we het met muziek konden. Allez, we dachten dat we het konden!!!!! En warm!!!!!

Met dit alles een heel geslaagd weekend, met alle onverwachte dingen, een heel toffe groep en een nog toffere leiding(???). Om over te doen.

Bedankt.

Marcel