Feestweekend    van  30 november tot 2 december 2007

 

10 jaar Zwervers Leuven …

 

Tien jaar lang mensen samen laten op zwerftocht gaan, tien jaar samen verkennen, tien jaar samen feesten en dit dankzij de onvermoeibare inzet van bestuur, van freelancers, van vrijwilligers … en natuurlijk ook dankzij uw deelname!

Voor de eerste maal werd een feestweekend niet georganiseerd door het bestuur en daarbij kwam nog dat het, zelfs voor hen, een verrassing was tot op het laatste ogenblik.

Om de thuisblijvers, die natuurlijk ongelijk hadden, toch een indruk te geven van het gebeuren krijgt u uitzonderlijk twee verslagen. U kan ze hieronder lezen.

 

Feestweekend (I)

Wij probeerden ons vertrek thuis nauwkeurig te timen omdat uitdrukkelijk verzocht werd via het krantje pas na 17 uur bij de jachthaven te Kanne aan te komen. Onze verbazing was groot toen wij om 17u05 moesten vaststellen dat wij al bij de laatsten waren. De klok verzetten is blijkbaar bij velen mislukt of misschien worden te veel laarzen gelapt … ?

De sfeer was in ieder geval prima niettegenstaande het slechte weer. Het samenzijn in ‘De Louvain’ was bijzonder gezellig al zaten we dicht op elkaar gepakt. Nadat Wendy, onze gastvrouw en organisator van dit weekend, ons op een hartelijke manier welkom heette en ons de nodige info over het programma op papier bezorgde, kwamen de beelden van het voorbije jaar aan bod. In spannende belangstelling konden we genieten van het weer eens voortreffelijke reportagewerk van Joséphine en Julien. Zelfs de hoogtepunten van de 10 voorbije jaren werden op het scherm gebracht en overtuigden ons dat wij allen ook ouder zijn geworden met alle gevolgen. In ieder geval van harte proficiat voor dit prachtige overzicht.

Na een regennacht maakten we ons vanaf 9 uur klaar voor de verschillende activiteiten. Ingedeeld in 10 groepen en nog eens in twee partijen stapten we met zijn allen richting modder. Het prachtige landschap rondom ons gaf genoeg moed om de modderige paadjes naar de St. Pietersberg te trotseren. Voor zover bekend zijn er geen uitschuivers geweest in dit nochtans moeilijke en soms ook gevaarlijke traject. Maar als zwervers nemen we graag de natuur zijn grillen erbij. Trouwens het bleef de ganse dag droog en we zagen zelfs de zon.

De fotozoektocht was niet van de simpelste. Doorspekt met allerhande spitsvondigheden, strikvragen en doordenkertjes, loodste onze vragenlijst ons door het centrum en door de ruige mooie natuur. Proficiat aan de uitvinder(s) van deze goeddoordachte wandelopdracht. De groep van Luc kwam als winnaar uit het verhaal en mocht de ‘bloemen’ delen.

Veel te snel wees de klok richting 19 uur en was het feesten geblazen! Van de ene verbazing naar de andere werden we per treintje naar het centrum van het grottencomplex gevoerd. Hier werd ons een feest aangeboden om U tegen te zeggen. Het decor was adembenemend, de receptie chique en gul en als hoofdmoot een koud en warm buffet naar believen. De verwennerij was hier compleet: de wijn en alle andere dranken stroomden letterlijk naar ons toe. Na een vermoeiende dag was dit een 10-jarig zwerversfeest ten top, maar er moest ook nog gedanst en gezongen worden. Onder de leiding van de Mac Tommy’s was dat een makkie. Het hele gezelschap ging zowat uit de bol maar er was genoeg ruimte om het feestgedruis op te vangen. De hele internetwereld mag getuige zijn van de ‘Zwervers-Leuven-topfuif’. Omdat aan alles een einde komt stopte ook dit spektakel rond 3 uur .

Op zondagmorgen werden we terug in de Louvain verwacht voor het laatste deel van dit zéér geslaagde jubileumweekend. Nog even kwam ‘onze’ Wendy aan het woord om ons te danken, met koffie en vlaai, voor onze medewerking. Eenvoudig zoals ze is vertelde ze ons op een simpele wijze dat hiermede haar taak er op zat.

Lieve Wendy: als zwerversvrienden beseffen we maar al te goed welk gigantisch evenement je hier op een grandioze wijze hebt georganiseerd. Het was je wens dit voor ons allen, en voor het bestuur in het bijzonder, in je eentje te mogen op poten zetten. Je bent geslaagd met de grootste onderscheiding! Je bezorgde ons een uniek feestweekend waarover nog lang zal worden gesproken. Proficiat en hartelijk dank!

Als afsluiter volgde waar iedereen op zat te wachten: de voorstelling van het programma 2008 .Met veel belangstelling werd geluisterd en gekeken, maar ook inschrijvingen genoteerd voor het eerste van de 11 items in het nieuwe jaar. Hieruit mogen we afleiden dat de grote familie graag samen op stap gaat en de keuze van het bestuur gesmaakt wordt. De koffie was uitgedronken, de vlaai was op, het was 12 uur geworden en dit formidabele jubileumweekend kreeg zijn einde.

Allen hoopten nog voor het zou stormen veilig thuis te geraken .

 

Tot ziens,

Kitty en Pierre.

 

Feestweekend (II)

120 personen zaterdag en 135 zondag.

Vrijdag

Samenkomst aan de jachthaven: daar konden we in de plaatselijke kantine onze documentatie afhalen, en ja we hebben veel gelezen. Om 20u hadden we afspraak in ‘Hotel de Louvain’, en onze gastvrouw Wendy gaf haar eerste speech. We kregen een reportage over de weekends en vakanties van het afgelopen jaar, en een overzicht van ‘10 jaar zwervers’. Daarna ging het richting motorhome, een wandeling in de regen langs een prachtig verlichte brug van Kanne en het regende nog de ganse nacht …

Zaterdag

Joepie, gedaan met regenen. Er was een groep wandelaars die boven de mergelgroeven vertoefde, de andere groep werd nogmaals verdeeld voor een ‘fotozoektocht’. We hebben van een blauwe lucht kunnen genieten, geen regen, maar wel veel modder … een mens kan niet alles hebben!

Nu zaten wij toevallig in groep 9 met zeer, zéér gedreven personen, al zeg ik altijd: “Meedoen is belangrijker dan winnen!”, maar Dirk en de Luc(een) …, er werd gediscussieerd over pijltjes, solsleutel, tösse, Brökske, kapper Mario enz. Anja en Iris vroegen af en toe een time-out!!, en toch hadden we al 2 groepen ingehaald. Na de lange wandeling gingen we eindelijk iets drinken in ‘Hotel de Louvain’, en nog eens alles doornemen!!

Om 19.15u werden we verwacht aan de Mergelgroeve ‘Avergat’. Met een treintje werden we naar de feestzaal gebracht, en ja, sprakeloos werden we ervan! Zoals in een sprookje, zovele kandelaars en kaarsjes … Na een glaasje aperitief konden we naar de feestzaal, echt mooi, en dan aanschuiven aan het buffet, BRAVO WENDY!!!!

Lekkere koude en warme gerechten, en een heerlijk dessertenbuffet. Het bestuur en de freelancers werden in de bloemetjes gezet, waarna een superoptreden van de ‘Mac Tommy(s)’ en zingen kunnen we ook als we genoeg gedronken hebben. Natuurlijk is er de dj en zijn muziek, en we dansen tot in de vroege uurtjes! BRAVO WENDY!!!!

Zondag

We werden zeer moeizaam wakker en hadden een goede portie cafeïne nodig.

De voorstelling van het jaarprogramma 2008 belooft veel moois!!, en … raad eens wie de zoektocht gewonnen heeft? Ja, ja, groep 9!

En nu koffie en echte Limburgse vlaai,!!

Het was gewoon super, nogmaals bedankt Wendy!!!!

Luc en Tine Van Damme