Eindejaarsweekend van 5 tot 7 december 2008

 

Vrijdag 05/12/2008

In vuil en triestig weer reden wij richting ‘Haasrode’, met de gekende files.

Na de afrit Haasrode genomen te hebben, werd het bordje ‘Bremberg’ al vlug opgemerkt.

Bij aankomst op het domein de ‘Bremberg’, werden we begeleid door Guy tot onze standplaats en Iris gaf ons het programma voor het weekend. Wind en regen hielden hen niet tegen.

Vanaf 19 uur was er een samenkomst in de zaal Brabo A … Toen iedereen er was, nam Marie-Paule met forse stem het woord, die ons een welkom en een mooi weekend wenste en de nodige uitleg ontbrak niet.

Eerst mochten wij met het gekregen bonnetje een drankje gaan halen aan de bar, vooraleer de voorstelling van het voorbije werkjaar begon. Terug iedereen op zijn plaats begon de diashow van de voorbije activiteiten, waar iedereen nog van genoot, met een lach en een traan dat het zo goed en mooi was geweest.  De diashow werd samengesteld door Julien, met dank.

Plots nam Marie-Paule terug het woord en zei om nog niet weg te gaan, want we zijn vandaag … 5 december, welke avond is dat? Inderdaad, de Sint was langs geweest en had voor ons elk wat zoets en een geschenkje mee.

Het gezellig samenzijn werd afgesloten om 11 uur, want op zaterdag stonden er twee wandelingen op het programma en ook het feestdiner.

 

 

Zaterdag 06/12/2008

Om 9 uur iedereen stipt op tijd, met goede stapschoenen, begonnen we onze wandeling (toch voor alle veiligheid de paraplu meegenomen, want het weer zag er niet zo zonnig uit).

Met volle moed gingen we op stap door de prachtige bossen van de omgeving en kwamen zo aan de sporthal ‘De Borre’, om er kennis te maken met de sport ‘Rope Skipping’. We werden verwelkomd door een lerares met de nodige uitleg. Met fierheid vertelde ze dat ze reeds kampioenschappen gewonnen hebben. We kregen dan een mooie demonstratie.

Rope Skipping is een spectaculaire vorm van acrobatisch touwspringen, waarvoor coördinatie, lenigheid, kracht, snelheid, uithouding, ritmegevoel en acrobatie vereist zijn.

‘Rope Skipping’ kan op verschillende manieren:

- Single Rope: één persoon houdt zelf één touw vast.

- Double Dutch: 2 personen draaien twee touwen in alternerende richting waarin één of meerdere ropeskippers springen.

Zo hebben we iets bijgeleerd. Enkele van onze vrienden gaven dan een demonstratie vanuit hun jeugdjaren: Hilda, Marina, Dirk en wie nog ? konden ‘touwtje’ springen.

 

Terug naar de motorhome om de innerlijke mens te versterken, want om 14 uur stond er opnieuw een wandeling van + 8 km door holle wegen en bospaden op het programma.

 

Om 14 uur iedereen op post, behalve een paar koppels die een stadsbezoek verkozen boven het bos. Terug met stevige schoenen, zelfs laarzen werden aangeraden, want door die regen kon het zeer drassig zijn in het bos. Toch maar weer de paraplu meegenomen. Luc had wel hier en daar blauwe plekjes in de lucht gezien, want de zon ging er doorkomen.

 

Met volle moed stapten we naar de ‘Schaveienwandeling’ toe. We hadden een stop bij de ‘Maranatha-Kapel’ waar vroeger een molen stond. Op die plaats werd de kapel gebouwd, want er rest nog een stuk molensteen in de voet van de kapel (langs de straatkant).

 

Toen kwamen we aan de ‘Sint-Hilariuskerk’ te Bierbeek: een van de best bewaarde romaanse kerken van Vlaanderen. Deze kerk is enkel te bezichtigen na afspraak, want sinds 1944 is ze een beschermd monument. Naast de kerk staat de pastorij, gebouwd in 1648 en verbouwd in 1875. Achter de pastorij bevindt zich de oude, 16de eeuwse scheidingsmuur van het priorijdomein en de opvallende gotische poort.

Plots bij een grote regenbui gingen we schuilen onder een afdak op de binnenkoer van een boerderij. De boerin was verbouwereerd van zo een grote groep op haar domein te zien. Zij vroeg wie, wat en waar we verbleven? Jullie rijden met wat ? Zij kende blijkbaar geen ‘motorhome’.  Monique gaf een uitgebreide uitleg en dan zei de boerin: “Dan zijn jullie rijke mensen!”  Monique antwoordde: “Ja, geweest.”

De bui was over en weg waren we, terug naar ons wandelpad. Die boerderij was wel een geklasseerde ‘Vierkantshoeve’.

Rond 17 uur waren we terug aan de motorhome, om ons wat op te frissen, want om 19 uur werden we verwacht in de ‘Breughelzaal’ voor ons feestdiner.

Aan de ingang van de zaal werden we verwelkomd door Luc en Marie-Paule die de uitleg gaven over het verloop van de avond. Bij het binnenkomen van de zaal werd het aperitief aangeboden en mochten we ons een plaatsje zoeken.

We werden aan tafel bediend voor onze maaltijd en dat het smaakte na zo’n vermoeiende wandeling! Er was wat achtergrondmuziek, lekker eten en het was gezellig.

 

Dan werd de dans geopend en ging iedereen op de dansvloer. Plotseling was het gedaan met dansen wegens een storing in de kabel. Terwijl de dj de nodige herstellingen deed, werd er gebabbeld, gelachen en gedronken. Plots speelde het liedje ‘Hemelsblauw’ en waren de dansers weer op de dansvloer, en maar dansen. Wat een ambiance !!!!!  Maar, ..! ..! .. . Plotseling weer stilte en nu voor goed. Niet getreurd, ondanks de pech van de muziek werd de sfeer terug opgewekt door enkele moppentappers en dit tot in de vroege uurtjes.

 

Zondag 07/12/2008

Na een korte nachtrust, werden we gewekt door de zon: wat een heel ander uitzicht van het domein gaf. Met wat kleine oogjes naar de bijeenkomst voor de voorstelling van het programma 2009. Er stond koffie, thee of fruitsap met koekjes klaar. Na de voorstelling met de nodige uitleg en de onderlinge afspraken voor de mooie activiteiten in 2009, liep de zaal stilaan leeg.

 

Wij bedanken de werkgroep en de freelancers voor het prachtige weekend en feestdiner, hun inzet voor het jaar 2008 en wij wensen alle ‘zwervers’ een gezond 2009 toe!

 

Magda en André.