Bourgondisch Delle

van 28 tot 30 oktober 2011

 

Vrijdag

Onder een stralende zon zowel voor- als namiddag ondernemen we een streekverkennende fietstocht. Om 19 uur worden wij in de parochiezaal verwacht, om van twee streekbieren te proeven, vrij te kiezen uit de elf soorten en dit vergezeld door een ruim aanbod van verschillende broodhapjes. Ondertussen krijgen we een geanimeerde les over gebruik van een wandel-gps door onze Luc. Het is stil in de zaal ...

 Zaterdag

We rijden met de fiets naar Chris en Mia, de fruitboer van de streek. Het is best een genietbare uiteenzetting. De soorten fruit, plantgoed, sproeien, snoeien, verdunnen, sorteren ... hoe en wat bij bewaren van fruit en verkoop komt kijken! Alles komt aan bod. De groep is zeer geďnteresseerd, gezien de vele vragen aan de boer. We worden aangenaam verrast met een grote zak met verschillende soorten vers fruit.

Vijftig meter verder komen we in een danspaleis, waar een bevallige jonge lerares onze benen vlot in beweging brengt. Het is vermoeiend, maar we genieten. Jammer dat het zo vlug voorbij is.

Rond drie uur fietsen we bij prachtig weer naar de Anthuriumkwekerij. Miljoenen prachtige bloemen worden hier gekweekt in een tropisch klimaat (15 soorten). Het groeiproces, het sorteren tot de verkoop: het is een ongelooflijk boeiende uitleg en vooral zeer vochtig warm in de serres. Tip: Bewaar deze pracht niet onder de 15 graden.

 Rond 18 uur komt de Barbecue-meester aan met zowaar iets dat mij doet denken aan een stoomlocomotief. De vuren worden aangestoken maar de koppige loco komt maar zeer langzaam onder stoom, wat zich gans de avond laat voelen. Na het aangeboden aperitief met versnapering, starten wij met een schitterend zalmvoorgerechtje, gevolgd door vier soorten vlees, versierd met barbecue-frietjes, aardappelgratin, witloof, wortelen en een zeer lekkere champignonsaus ... het wachten waard!

Witloof-ijs, een taartje met geitenkaas en een schijfje verse vijg en daarbij koffie, ronden de avond af.

 Zondag

Hygiëne aan de top! Met handschoenen uitgeruste medewerkers serveren het ochtendontbijt.

Al vlug daarna toetsen we onze kennis van de gps-toestellen via een wandel- of fietstocht. De wandelaars brengen het er goed af, de fietsers daarentegen ... valse start ... en ja, dan wordt het moeilijk. Verkeerd rijden door een ruiterpad maakt de fietsen loodzwaar door de modder, maar plezier wordt er wel gemaakt!

De geocache-papieren worden binnengebracht en we kunnen zien wat er wel of niet juist was in de tocht. Ondertussen genieten we van de erwten- en pompoensoep die ons al staat op te wachten. De tijd tijdens dit fijn weekend is voorbij gevlogen. Het was een mooie parking, boeiend, leerrijk, lekker eten en drinken, gul onthaal, veilige begeleiding, en niet te vergeten: de vriendschap. Dank aan alle bestuursleden en medewerkers voor jullie onvermoeibare inzet, wij waarderen dit.

Weer eens een weekend in de watten gelegd ...

 Inrichters GRETA en PAUL, LUC en IRIS, proficiat, het was af  … Bedankt!

 D/C

Voor de liefhebbers van anthurium: www.anthurmiddendorp.be  (zeer mooi!).