Eindejaarsweekend in Eisden

30 november tot 2 december 2012Vrijdag 30 november
Rond 18 uur arriveren we op een bijna volle parking aan de kerk van Eisden. Achtenzestig motorhomes zijn van de partij. Om 19 uur, zoals naar gewoonte, is het tijd voor de ontmoeting in de, naast de parking gelegen, zaal Casino.
We worden verwelkomd door Luc, die een overzicht schetst van vijftien jaar Zwervers Leuven. Om dit te vieren wordt er een leuk en verrassend geschenk bedacht: een kortingskaart voor de activiteiten geldig gedurende de twee volgende jaren. Een mooi gebaar van het bestuur, bedankt!
Julien heeft weer een prachtig overzicht van het voorbije zwerversjaar gemonteerd, met aangepaste muziek. Ook aan hem een dikke merci voor al dat werk.

Zaterdag 1 december
Om 9.30 u worden we verwacht voor de wandelingen met gidsen. In groepen verdeeld van ongeveer dertig personen trekken we op pad. Er wordt uitgebreid verteld over de prachtige ’maar een beetje donkere’ kerk. Ook bezoeken we een mijnwerkerswoning die nu als museum is ingericht.

In de namiddag worden de groepen gewisseld en nu krijgen wij een rondleiding door de cité ‘de tuinwijk’. De huizen werden destijds bewoond door gezinnen van verschillende nationaliteiten. Deze werden naar Limburg gelokt, om ondergronds in de mijn te werken. In ruil kregen ze een voor die tijd mooie woning met elektriciteit en stromend water. Na het sluiten van de mijnen zijn deze huizen verkocht en gerenoveerd, het ene al mooier dan het andere.

Om 19 uur is het tijd voor een aperitief, gevolgd door een heerlijk diner. Dit wordt begeleid door een voortreffelijke klasse-DJ met een speciale toets die de juiste muziek voor dit publiek weet te brengen. Zelfs tijdens het eten wordt er al vrolijk gedanst en dit gaat door tot in de vroege uurtjes. We zien dat iedereen er van geniet.

Zondag 2 december
Om 9 uur worden we uitgenodigd voor een heerlijk ontbijt, met spek en eieren toe. Aansluitend krijgen we de voorstelling van het programma 2013. Het wordt weer een druk jaar voor de deelnemers, maar zeker voor de organisatoren van Zwervers Leuven. De interesseformulieren worden ijverig aangekruist en terugbezorgd.

Rond 12.30 u wordt er afscheid genomen. Iedereen keert weer meer dan tevreden huiswaarts.

Dank u voor dit mooie weekend! H&L