Op zoek naar de schat 2

22 tot 24 maart 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De natuur in op zoek naar de schat met de gps ů

 

Zoals gewoonlijk kwamen wij weer te laat aan, maar dat was geen probleem. Luc nam ons mee op sleeptouw.

Wij kregen een gps om aan geocaching te doen, voor ons totaal nieuw. Want wat is geocaching precies?

Een gps-toestel en honger naar de natuur is alles wat je nodig hebt voor een hightech schattenjacht. Iemand verstopt ergens een waterdichte doos of blik  met daarin een logboek en/of opdracht. Met een wandel-gps bepaalt hij de precieze co÷rdinaten van de vindplaats. Vervolgens publiceert hij die op het internet.

Anderen lezen op de geocaching-website die co÷rdinaten en kunnen dan op zoek gaan naar de 'cache'schat. Vinden ze hem, dan zetten ze hun 'cache'naam in het logboek. In de gps bevestig je dat de schat gevonden is.

Er zijn ook routes met opdrachten die je moet uitvoeren. Met de uitkomsten krijg je de co÷rdinaten om naar het eindpunt te gaan. Daarvoor moeten alle vragen correct zijn, want anders kom je nooit op de plaats van bestemming.

 

Bij onze eerste begeleide zoektocht hebben wij erg genoten en een zeer goede uitleg gekregen. (Wij hebben de smaak te pakken.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het plezierige aan geocaching is dat diegene die de schat verstopte ons laat kennis maken met mooie plaatsen,

natuurgebieden, bezienswaardigheden enz. die wij anders misschien nooit zouden ontdekken.

 

Jammer dat het zo koud was, maar toch hebben wij erg genoten.

 

Zaterdag bezochten wij het bosmuseum en kregen wij een geweldige rondleiding. Onze gids was een man met passie voor zijn werk.

Op een aangename en boeiende manier werden wij rondgeleid in de wereld van: vogels, zoogdieren, fossielen en schelpen. Onze gids heeft HART voor zijn museum, hij eet letterlijk een hart van een uil op. Maar dat moeten we maar met een korreltje zout nemen.

Als je in de buurt komt, is het zeker de moeite waard om er een kijkje te nemen.

 

Zaterdagavond genoten we van ons vrijblijvend etentje in Ter Scoete, samen babbelen en nagenieten van de voorbije dag.

 

Zondagochtend werden wij wakker en alles was bedekt met een mooi wit tapijt. Prachtig, maar voor de tijd van het jaar wel erg koud. Enkele van ons gingen weer de natuur in met de gps, andere gingen een wandeling maken. Iedereen kon doen waar hij zin in had.

 

Rond de middag kwamen we bij elkaar om afscheid te nemen. Dit gebeurde onder het genot van een hapje en een drankje dat ons aangeboden werd i.v.m. de inhuldiging van een nieuwe motorhome. Wij hebben een erg leerzaam weekend gehad. Onze hartelijke dank hiervoor.

 

Een zeer tevreden zwerverskoppel, Antoon en Toos