Mijn kleinkind is een kunstenaar

9 tot 12 april 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag 9 april staan 28 kinderen met evenveel grootouders paraat om samen met meneer Gustav Kandinsky al het kunstzinnige in ons boven te halen. Tot onze grote verbazing was meneer Kandinsky zijn kleuren kwijt en had hij helemaal geen zin meer om ons te helpen …

Of toch … we mogen zijn gerief gebruiken als we het zelf gaan zoeken! Gewapend met wandel-gps’sen gaan de ‘groten’ op zoek en met kompassen trekken de kleineren er op uit. Geocaching voor alle kinderen en met resultaat. We vinden de schatkoffer

van meneer Kandinsky en kunnen ons de volgende dagen uitleven. We ‘kunstelen’ met zeepvlokken, we schilderen allemaal een echte Kandinsky op een T-shirt, we blazen, rollen met verf, wollen draadjes en geven scheerschuim alle kleuren die we nodig hebben, om dan met al deze kunstwerkjes een groot kunstwerk te maken … ons eigen hoofd!

De heerlijke spaghetti van onze ‘kookgrootouders’ smaakt geweldig.

En ondertussen komt meneer Kandinsky regelmatig eens ‘loeren’ en merkt dat we zijn kleuren terug vinden. Dankzij de hulp van de grootouders durft ‘onze meneer Kandinsky’ dan toch mee binnen te komen en is ontzettend ontroerd en blij als hij al onze kunstwerken ziet! Joepie! Hij gaat weer schilderen!!! En wij? Wij zijn nu echte kunstenaars!!!

Een lekkere tas soep en dan … zoentjes, knuffels en zelfs traantjes van spijt dat het voorbij is. Adressen worden uitgewisseld en de wens dat hier een vervolg aan komt is duidelijk aanwezig. En Amber en Nils hebben al een naam en onderwerp voor een volgende uitgave:

“Mijn kleinkind is een modderkind!”

Met deze woorden verlaten we ‘Kunstenaarsland’ en vertrekken alle kleinkinderen weer naar hun ouders en wie weet … tot volgend jaar???