Huldenberg: fiets- en wandelweekend

31 mei tot 2 juni 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een korte verplaatsing van Winksele via Leuven naar Huldenberg. De schrik sloeg ons een beetje om het hart over de moeilijkheid van het terrein met zijn pittige hellingen. Het weerzien was zoals steeds hartelijk.

 

De mooie wandeling op vrijdagnamiddag naar orchideeŽnkwekerij Cymbiflor was zeer interessant. De welbespraakte eigenaar die een boontje had (of juist niet) voor onze Noorderburen hielp met veel deskundigheid de wondere wereld van de orchideeŽn te doorgronden.

 

Ďs Avonds bij een lekker biertje of andere drank werd er gezellig gekeuveld over allerhande belevenissen en het steeds aanhoudende slechte weer. Hilda en Marcel trakteerden ons op een versnapering om hun nieuwe camper te vieren.

 

Zaterdagochtend om 8.30u werd de fietstocht aangevat naar het huis voor bejaarde paarden, 10 km fietsen langs de waterloop 'de IJse ' een bijriviertje van de Dijle. De eigenares van de mooi gerestaureerde  hoeve,  daterend uit de 16de eeuw,  is een gepassioneerde dame van 72 die samen met een geadopteerde man deze boerderij runt, waar plaats is voor 20 op rust zijnde paarden van minimum 25 jaar oud. Fietsend langs landwegjes en nog kleiner, reden we naar een spothut voor vogels. Vele  inheemse vogels kwamen al die rare snuiters met hun gele jasjes spotten. Picknicken langs de Dijle in het zonnetje, iets uit vervlogen tijden, maar wij konden het beleven in 'De shelter', een vertrekpunt voor kajaks waar de Dijle kan  bevaren worden tot Arenberg. Bij een fris pintje of frisdrank bood Josť een lekkere zelfgebakken wafel aan. Waar een aantal kippen niet goed voor zijn Ö


Na 38 km bereikten we onze staanplaats en wisten de meesten  een rustpauze wel te appreciŽren. Met een paar moedigen nog snel een cachke meepikken, zag ik wel zitten. Het aperitief werd genuttigd op de parking voor we konden aanschuiven aan een lekkere BBQ. Tegelijkertijd werden we ook getrakteerd op suikerboontjes en dit door de trotse grootouders Luc en Christine.

 

Zondag een leuke wandeling naar een kweker van de heerlijke druiven uit de Druivenstreek, de Groene Gordel rond Brussel. Uitleg over de teloorgang van dit heerlijke fruit en de vele intensieve arbeid daaraan verbonden, kregen we van de eigenaar van kwekerij 'De Nieuwe Serre'. We proefden de lekkernijen gemaakt van druiven zoals confituur, advocaat,  jenever en likeur. Voor de druiven zelf was het een beetje vroeg, deze zijn verkrijgbaar vanaf september.

 

ís Middags, na een lekker stuk taart met koffie of thee, was het alweer eens voorbij en begon voor enkelen de klok naar arbeid weer te tikken. Maar het was opnieuw eens heerlijk en we danken de organisatoren: Gilberte, Marie-Louise en Willy voor dit plezante weekend alsook alle deelnemers.

 

 

Bedankt Jeannine en Pol